Metro-portal.hr

objavljeno 09.11.2010. 14:58:37
IVO JOSIPOVIĆ

Nepovoljno je da Hrvatska još uvijek nema datum pristupanja EU

Uoči objave Izvješća Europske komisije o napretku Hrvatske u pristupanju EU, predsjednik je izjavio kako očekuje da će Izvješće pokazati napredak Hrvatske

Ivo Josipović
Ivo Josipović (CROPIX)

U vezi s očekivanjima od današnje objave Izvješća Europske komisije o napretku Hrvatske u pristupanju EU, predsjednik Josipović je u utorak, odgovarajući na pitanja novinara prigodom posjeta Ekonomskom fakultetu u povodu njegove 90. obljetnice, rekao kako je nepovoljno za Hrvatsku da još uvijek nema datuma pristupanja.

To pokazuje kako moramo pokazati još više odlučnosti u borbi protiv korupcije, reformi pravosuđa i javne uprave, ali naravno i u gospodarskim reformama zbog poticaja. Mislim da će izvješće pokazati napredak Hrvatske, s čime možemo biti zadovoljni s jedne strane, ali s druge strane da još uvijek imamo dosta posla, rekao je predsjednik.

"Moramo sada zadnju dionicu odraditi maksimalno koncentrirano, jer bi bila zaista svojevrsna tragedija kada bismo nakon ovako dugog puta u koji su ugrađene mnoge dobre stvari propustili rokove i kada ne bi smo ušli u EU tempom koji je optimalan za Hrvatsku, tako da najkasnije 1. siječnja 2013. budemo članica EU. O tome ovise određena financijska sredstva koja nisu zanemariva i premašivanje tog roka značilo bi gubitak, ako sam dobro informiran, od milijardu i 200 milijuna eura", rekao je Josipović. (hina/metro-portal)

09.11.2010. 14:58:37
http://metro-portal.hr/nepovoljno-je-da-hrvatska-jos-uvijek-nema-datum-pristupanja-eu/50953/