Metro-portal.hr

objavljeno 05.03.2016. 10:45:00
VIASAT

Neopjevani junaci na Viasat History

Serija prikazuje živote nepoznatih junaka koji ne bi trebali biti zaboravljeni. Svaka epizoda posvećena je jednom takvom nepoznatom junaku

Neopjevani junaci prošlog stoljeća
Neopjevani junaci prošlog stoljeća (Viasat History)

Serijal Neopjevani junaci pruža novi uvid u povijest 20. stoljeća te otkriva zaboravljena lica muškaraca i žena koji su utjecali na našu prošlost i budućnost. Te su osobe oblikovale 20. stoljeće izravnim djelovanjem: ustali su, zauzeli stav i proširili svoj glas.

Serija prikazuje živote nepoznatih junaka koji ne bi trebali biti zaboravljeni. Svaka epizoda posvećena je jednom takvom nepoznatom junaku. Neki od njih su Jerzy Popieluszko bio je običan svećenik u Varšavi, dok u osamdesetim godinama prošlog stoljeća njegove su propovijedi nisu postale osude komunističkoga režima koji je vladao Poljskom.

René Dumont promovirao je probleme Trećega svijeta i pomogao je osnovati francusku političku ekologiju. Kandidirao za predsjednika, a njegova predviđanja o okolišu pokazat će se istinitima.

Novinarka, spisateljica, francuska sufražetkinja i političarka Louise stekla je diplomu na sveučilištu Oxford u dobi od 21 godinu. Tijekom I. svjetskoga rata radila je kao medicinska sestra. Gala Dali uspjela je začarati tri najpoznatija umjetnika 20. stoljeća.  

Serijal Neopjevani junaci možete gledati na Viasat History subotom u 20 sati, od 5. ožujka.

05.03.2016. 10:45:00
http://metro-portal.hr/neopjevani-junaci-na-viasat-history/96834/