Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2011. 22:10:00
FILMSKA KULTURA

Neobični filmski rekordi

Znate li u kojem filmu je korišteno najviše umjetne krvi, tko je najneisplativiji glumac i kako glasi najduži filmski naslov?

Film
Film (Free Digital Photos)

Filmaši se trude postaviti rekorde u broju gledanosti i zarade, ali postoje i rekordi koji se ne mogu unovčiti a često su čak i zanimljiviji. Saznajte u kojem filmu se nalazi najviše prikrivenog oglašavanja i koji glumac nije zaslužio svoj milijunski honorar.

Najduži naziv
„The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!?", izgleda nevjerojatno dugačko, ali ne odnosi pobjedu u ovoj kategoriji. Najduži naziv glasi: "Night of the Day of the Dawn of the Son of the Bride of the Return of the Revenge of the Terror of the Attack of the Evil, Mutant, Alien, Flesh Eating, Hellbound, Zombified Living Dead Part 2: In Shocking 2-D". Radi se o parodiji na film „Night of the Living Dead" koja je snimljena 1991.

Najviše umjetne krvi
Rekord je dugo držao Peter Jackson s filmom „Braindead" i 19.000 litara umjetne krvi, samo u zadnjoj sceni potrošeno je 700 litara. Aktualni rekord drži „Piranha 3D" s čak 28.000 litara kečapa.

Najduži film
Trilogija „Gospodar prstenova" traje oko devet sati, što nije ništa u usporedbi s „Cinematonom" Gerarda Couranta - njegov film traje 152 sata, odnosno šest dana i to bez zvuka. Trailer traje prigodna tri sata.

Najneisplativiji glumac
Svaki uloženi dolar u Willa Ferrella vratio je „samo" 3,29 dolara čime se američkog glumca prema magazinu Forbes ne isplati angažirati.

Najviše prikrivenog oglašavanja
Magična riječ je „product placement", a pobjednik je James Bond broj 23 s Danielom Craigom u glavnoj ulozi. Film je od reklama zaradio 45 milijuna dolara, a u kinima bi se trebao pojaviti tek 2012.

27.06.2011. 22:10:00
http://metro-portal.hr/neobicni-filmski-rekordi/60657/