Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2014. 12:31:00
OSCAR 2014

Nemilosrdni Gadovi prognoziraju: And the Oscar goes to...

„12 godina ropstva“ dobiva kipić za najbolji film, glumački Oscari idu Cate Blanchett i Matthewu McConaugheyju

Hoće li Gadovi biti u pravu
Hoće li Gadovi biti u pravu (Arhiva)

Pet dana prije ceremonije dodjele Oscara znamo da je glasanje gotovo, glasački listići već su zbrojeni, no i Leo, Marty, J-Law, Cate, Meryl, Matthew & co., baš kao i mi obična raja, morat će pričekati nedjelju navečer za konačno svođenje računa.

Nakon par sušnih godina, kad smo se morali snalaziti po raznoraznim streamovima ili njemačkim satelitima, drugu godinu zaredom imamo prijenos na nekoj od naših telki - ove godine ceremoniju prenosi RTL. Nadamo se samo da neće biti pokušaja sinkronog prevođenja, blesavih upadica i urnebesnih lapsusa kao što je bio slučaj u lanjskom prijenosu na Novoj.

Filmski portal Nemilosrdni gadovi objavio je svoje prognoze dobitnika najprestižnije svjetske filmske nagrade u glavnim kategorijama. Naravno, uvijek je najzanimljivija ona za najbolji film gdje se već mjesecima spekulacije vrte oko tri filma: „12 godina ropstva", „Američkih varalica" i „Gravitacije", no prognoza ide u korist odličnog filma Stevea McQueena „12 godina ropstva" koji će vjerojatno dobiti i Oscar za adaptirani scenarij te sporednu žensku ulogu.

Za glavnu žensku ulogu već mjesecima postoji samo jedna kandidatkinja oko koje se slažu baš svi oskarevski prognostičari - Cate Blanchett, za ulogu u filmu Woodyja Allena „Jasmine French". U konkurenciji muškaraca u glavnim ulogama, jednoglasna prognoza Nemilosrdnih gadova glasi: Matthew McConaughey, koji tumači tipičnu oskarevsku ulogu, vidno smršavjelog i od AIDS-a bolesnog jahača rodea u filmu „Dobri dileri iz Dallasa", dok će drugog Oscara ovom filmu gotovo sigurno donijeti Jared Leto u sporednoj kategoriji.

Kompletnu prognozu Oscara možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

27.02.2014. 12:31:00
http://metro-portal.hr/nemilosrdni-gadovi-prognoziraju-and-the-oscar-goes-to/83521/