Metro-portal.hr

objavljeno 04.05.2009. 17:14:05
MINISTARSTVO ZDRAVSTVA:

Nema slučajeva koji sumnjaju na zaraženost gripom A

Zdravstveni sustav Republike Hrvatske spreman je na eventualnu pojavu nove gripe u Hrvatskoj.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

U Hrvatskoj od 30. travnja nije bilo zabilježenih sumnjivih slučajeva na zaraženost virusom gripe tipa A, a sedam dotad sumnjivih slučajeva je, nakon negativnih laboratorijskih nalaza otpušteno kućama, priopćilo je danas Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Režim na zračnim lukama ostaje nepromijenjen. Također nadalje važi i uputa osobama koje su nedavno boravile u zemljama u kojima je potvrđen lokalni i kontinuirani prijenos bolesti, a koje imaju simptome gripe, da se obrate epidemiološkoj službi.

Stožer za praćenje pojavnosti nove gripe tipa A (H1N1) pri Ministarstvu zdravstva redovito prati razvoj situacije i još jednom ističe da je zdravstveni sustav Republike Hrvatske spreman na eventualnu pojavu nove gripe u Hrvatskoj.

Stožer na čijem je čelu ministar zdravstva Darko Milinović i dalje je u 24-satnom kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Europskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti te će o daljnjim aktivnostima redovito izvještavati hrvatsku javnost, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

04.05.2009. 17:14:05
http://metro-portal.hr/nema-sumnjivih-slucajeva-na-zarazenost-gripom-a/17295/