Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2014. 08:44:05
DEZINFORMACIJE

Nema karantene u Slavoniji

Epidemiološka situacija na poplavljenim područjima u županjskoj Posavini je stabilna i nema evidentiranih bolesti

Rajevo selo i dalje je pod vodom
Rajevo selo i dalje je pod vodom (Arhiva)

Karantena na poplavljenim područjima nije uvedena, demantirala je informacije nekih medija Maja Grbić-Vujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravlja na tiskovnoj konferenciji u Županji.

Kako je rekla, "Mi nemamo evidentiranih zaraznih bolesti, niti uvodimo karantenu. Donijeli smo samo preventivne mjere kako ne bi došlo do epidemije na poplavljenom području", kazala je navodeći kako su na tim područjima, uslijed velikih vrućina, velikih količina vode, raspadnutih životinjskih lešina te velikog broja štakora, moguće pojave crijevnih oboljenja te mišje groznice.

Razina visine rijeke Save na poplavljenim područjima polagano pada te je tako na nekim mjestima u Gunji, iz koje se voda polagano povlači te samo središte toga mjesta više nije pod vodom, voda pala i za metar.

Sljedećih dana bi se kod Rajevog Sela nedaleko razrušenog nasipa trebao postaviti 'pontonski element' koji će rijeku usmjeravati tako da što manje utječe u poplavljena područja.

Razina vode opada polagano i na drugim potopljenim područjima. U 19 sati vodostaj Save kod Županje iznosio je 981 u stagnaciji je. U prošla 24 sata kod tog je grada vodostaj pao je 23 centimetra.

24.05.2014. 08:44:05
http://metro-portal.hr/nema-karantene-u-slavoniji/85188/