Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2016. 11:01:00
SRAMOTA!!!

Nema dodjele nagrade Luka Ritz

Nakon sedam godina danas, 12. lipnja, na dan tragične smrti srednjoškolca Luke Ritza, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta neće dodijeliti nagradu za promicanje tolerancije koja nosi njegovo ime

Nakon 12 godina, nagrade više nema ...
Nakon 12 godina, nagrade više nema ... (Arhiva)

Nagrada Luka Ritz dodjeljuje se u spomen na zagrebačkog maturanta koji je prije sedam godina preminuo nakon što je brutalno pretučen na zagrebačkom Mostu mladosti. Postao je simbol borbe protiv uličnog nasilja. No, ministar Šustar o tome ne razmišlja ...

Razlozi zašto se nagrada ove godine neće dodijeliti nisu poznati, a niti obitelj Luke Ritza ne zna zašto je Ministarstvo donijelo ovakvu odluku.

Kriterij za nagradu za promicanje tolerancije i škole bez nasilja bio je čin djeteta koje svojim primjerom pozitivno utječe na okolinu.

Proteklih godina bili smo svjedoci nevjerojatno plemenitih i nesebičnih poteza hrvatskih srednjoškolaca kojima bi nagrade, u vidu povelja i jednogodišnje mjesečne stipendije od 1 000 kuna, uručilo Povjerenstvo u sastavu: predstavnik Nacionalnog vijeća učenika, predstavnici Agencija za odgoj i obrazovanje te za strukovno obrazovanje te predstavnik resornog ministarstva.

Ovoj Vladi i ovim ministrima to, očito, ne znači ništa ... još jedan dobar razlog da potonu natrag u političku kaljužu iz koje su, nadamo se nakratko, isplutali na površinu.

12.06.2016. 11:01:00
http://metro-portal.hr/nema-dodjele-nagrade-luka-ritz/98603/