Metro-portal.hr

objavljeno 31.03.2009. 17:04:10
STJEPAN MESIĆ:

Neka HDZ daruje BMW Vladi

HDZ je pokazao da može financirati Vladu jer očito imaju višak novca koji su 'dobili' od građana.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić, CROPIX)

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas se u Puli, gdje je na Gospodarskom forumu Istre govorio o gospodarskoj i financijskoj krizi, zapitao odakle HDZ-u novac za kupnju BMW-a te je predložio da se strankama, ako mogu ulaziti u takve projekte, smanje prihodi i da se BMW daruje Vladi.

"Ne želim političkim strankama davati pouke ali, slikovito govoreći, mislim da je bolje voziti se u BMW-u nego u banani. HDZ je kupio jedan skupi automobil za premijera te tvrdi da je stranka to kupila. Pitam se odakle stranki novac", rekao je Mesić i dodao kako su to u konačnici ipak platili porezni obveznici.

To je samo još jedan dokaz da stranke, ako mogu ulaziti u takve projekte, imaju previše novca, istaknuo je Mesić te poručio da im se smanje prihodi i da se BMW daruje hrvatskoj Vladi, kojoj je i namijenjen.

"U HDZ-a su napravili jedno korisno djelo", rekao je, dodajući kako su pokazali da mogu financirati Vladu jer očito imaju višak novca, koji im za toliko treba smanjiti.

Predložio je da se u Hrvatskoj ide na one vrste štednje koje mogu održati mehanizme da funkcioniraju, a da se pritom ne smanji potrošnja. Tako bi Vlada, dodao je, i dalje imala BMW, stranke bi imale nešto manje novca, a porezni obveznici manje opterećenja. (hina/metro-portal)

31.03.2009. 17:04:10
http://metro-portal.hr/neka-hdz-daruje-bmw-vladi/16122/