Metro-portal.hr

objavljeno 24.10.2010. 17:02:34
JADRANKA KOSOR

Ne zamaram se Sanaderom, nije nam prijetnja

Predsjednica HDZ-a i vlade odbila je tumačenja da je povratak Ive Sanadera u Hrvatski sabor "vruć kesten za HDZ", ističući da vladajuća koalicija sasvim sigurno imaja većinu u Saboru

Kosor na kestenijadi
Kosor na kestenijadi (CROPIX)

Kosor se danas pridružila tradicionalnoj HDZ-ovoj kestenijadi na zagrebačkom Bundeku, gdje je, na pitanje novinara smatra li Sanaderov povratak "vrućim kestenom", još jednom ocijenila da je zahtjev da se vladi izglasa nepovjerenje zajednička akcija Sanadera i SDP-a. "Ništa nemam za dodati, nakon što je SDP izišao sa svojom inicijativom istoga dana kada je novi zastupnik aktivirao mandat. To je sasvim sigurno jedna akcija koja želi destabilizirati vladu i HDZ", ocijenila je Kosor, poručivši kako se "to neće ostvariti iz više razloga".

Naglasila je da je HDZ spreman za raspravu o povjerenju vladi te da "nema namjeru svaki dan odgovarati na pitanja o povratku nekog tko je otišao". "To nema smisla. Ja moram svakodnevno rješavati velike i važne probleme, o kojima ovise mnogi u Hrvatskoj i koncentrirati se na to, a ne oko toga što je netko otišao u trenutku ogromne krize i nije objasnio nikome od nas zašto se to dogodilo", rekla je Kosor.

Dodala je da će se ubrzo saznati kako će vlada raditi u budućnosti, "na tragu najava koje je nedavno iznijela". "Situacija je više nego dobra. Mi smo jedna zaista stabilna stranka, a ova naklapanja oko toga tko jest, a tko nije spavač sasvim sigurno nemaju utemeljenja. Vlada i vladajuća koalicija sasvim sigurno imaju većinu u hrvatskom parlamentu", poručila je premijerka.

Istaknula je i da je HDZ-u interes Hrvatske iznad uskog stranačkog interesa te da su u tijeku najvažniji procesi - završetak pregovora s Europskom unijom (EU), borba za gospodarski oporavak i borba protiv korupcije. (hina/metro-portal)


24.10.2010. 17:02:34
http://metro-portal.hr/ne-zamaram-se-sanaderom-nije-nam-prijetnja/50218/