Metro-portal.hr

objavljeno 03.02.2014. 10:27:15
19. - 23. VELJAČE

Ne propustite ovogodišnji Zagrebački sajam nautike

Sajam je nezaobilazno mjesto okupljanja najpoznatijih svjetskih proizvođača plovila, ali i domaćih brodograditelja

Možete osvojiti čamac s motorom
Možete osvojiti čamac s motorom (Zagrebački velesajam)

Tradicionalni Zagrebački nautički sajam održat će se od 19. do 23. veljače 2014. u paviljonima Zagrebačkog velesajma, a u svom 23. izdanju izložiti će bogatu ponudu brodskih motora, opreme za ronjenje, ribolov i jedrenje, te nautičke odjeće i obuće, što tu priredbu redovito čini dobro posjećenom, kao i poslovno najuspješnijim nautičkim sajmom u regiji.

Sajam je nezaobilazno mjesto okupljanja najpoznatijih svjetskih proizvođača plovila, ali i domaćih brodograditelja.

I ove godine smo zaokružili cjelinu hrvatske turističko nautičke ponude i enogastronomije. Zagrebačkom sajmu nautike pridružio se Hotel & Gastroteh, međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa i InGa, sajam gastronomskih inovacija - sajmovi za prste polizati!

Nautički sajam prati slogan „Ploviti, otkrivati, živjeti", a hrvatskim malim brodograditeljima nude se posebne pogodnosti kako bi posjetitelji u sajamskim paviljonima mogli vidjeti ono najzanimljivije iz njihovih škverova. Gotovo svi domaći brodograditelji koji uspješno opstaju na tržištu spremaju svoje nove modele koje će predstaviti nautičkoj publici u Zagrebu.

Među mnogobrojnim plovilima koja iz hrvatskih brodogradilišta stižu u paviljone Zagrebačkog velesajma,  ističu se dvije svjetske i hrvatske premijera nova motorne jahta MIRAKUL 40 dužine gotovo 12 m (Grginić jahte) i PEARL SEA 31 HT - atraktivna motorna jahta dužine gotovo 10 m (Pearl Sea Yachts), kao i hrvatska premijera atraktivne brodice s vanbrodskim motorom Leidi 800.

Zagrebački sajam nautike pratit će i stručni skupovi u organizaciji udruga malih brodograditelja, a biti će tu i bazen smješten u paviljonu 10a u kojem će ronioci iz Hrvatske i inozemstva demonstrirati svoje umijeće te još mnogo atraktivnih sadržaja zbog kojih se isplati biti na ovom sajmu.

Ako i niste ozbiljan kupac, svoj dolazak na sajam shvatite kao zalog za budućnost jer možda baš primjerak u koji se zagledate bude vaš već sljedeće godine!

Na štandu portala nautica-portal.com očekuje vas HRek - hrvatski hibridni koncept ekološki neutralnog broda pogonjenog vjetrom i električnom energijom prikupljenom putem solarnih panela rezultat je suvremenog promišljanja o neophodnosti drugačijeg i odgovornijeg odnosa prema moru i okolišu, stvoren da pruži najviše nautičkih užitaka upravo na hrvatskom dijelu obale, u brojnim lukama i lučicama, uvalama i skrovitim mjestima stotina jadranski otoka. Njegov autor i dizajner Joso Perković na specifičan je način iskoristio svoje pomorsko znanje i iskustvo kako bi stvorio brod sa brojnim poboljšanjima plovnih karakteristika, inovacijama u položaju i građi jarbola i jedrilja, te funkcionalnim rješenjima stabilnosti, građen suvremenim tehnikama i materijalima. Dodatne su mu posebnosti izuzetna sigurnost plovila, izvrsne maritimne karakteristike i laka upravljivost, zbog koje HRekom 1000, unatoč njegovoj veličini, s lakoćom upravlja samo jedna osoba.

Ako vam se posreći, možda otplovite sa sajma sa glavnom nagradom! Gumeni čamac na napuhavanje YAM 340S i vanbrodski motor Yamaha F6CMHS čekaju da ih netko osvoji!

„Ploviti, otkrivati, živjeti" i još kažemo uživati, naš je moto sajma. Iskreno, želimo to i Vama!

03.02.2014. 10:27:15
http://metro-portal.hr/ne-propustite-ovogodisnji-zagrebacki-sajam-nautike/83054/