Metro-portal.hr

objavljeno 14.12.2010. 21:23:00
MODNI UŽASI

Ne ponovilo se - moda koju ne želimo gledati 2011.

Sva sreća, gotovo je.... pogledajte koji su grozni modni trendovi obilježili godinu na izmaku

Balerinke
Balerinke (MWN)

Kraj godine odlična je prilika za rekapitulaciju svega što se u njoj dogodilo. Proglašavaju se najbolji i najgori u različitim kategorijama, a kada je o modi riječ svjedočili smo mnogim usponima i padovima. Unazad deset godina vratili su se praktični odjevni predmeti, odnosno minimalizam a la Celine, ali i tajice, aladinke i drugi užasi. Čitatelji Metroa iz devet zemalja sudjelovali su u velikoj anketi u kojoj su se imali priliku izjasniti o modnim trendovima desetljeća. Najgore su prošli sljedeći:

1) Visoke platforme - možda odlično izgledaju na modnim pistama i glazbenim spotovima, ali su potpuno nepraktične u stvarnom životu. U njima je gotovo nemoguće hodati bez bolova.

Platforme

2) Harlem hlače - aladinke najviše živciraju čitatelje iz SAD-a i Kanade. Neki ih povezuju s visokom modom, ali se većina ipak nada da će ih s vremenom sve manje gledati na ženama (seksepil = 0).

3) Crocs - plastične natikače veselih boja simpatične su na djeci, ali ih odrasli ne bi trebali nositi izvan kuće. Najviše ih mrze Danci.

4) Gotički stil - borbene čizme i crni lak za nokte u novoj bi se godini trebali nositi samo iz uvjerenja. Vremena su već sama po sebi dosta crna. Zašto se odijevati depresivno?

 

5) Uske hlače za muškarce - zahtijevaju abnormalno mršave noge koje na muškarcima ne izgledaju nimalo seksi.

6) Uggsice - već se duže vrijeme nalaze na modnom vrhu iako imaju sve više kritičara. Najveći problem je što su trend prihvatile vjerojatno sve gradske djevojke, a što je previše je jednostavno previše.

7) Elastične balerinke - možda su udobne ali se čini da najbolje godine imaju iza sebe, barem ako pitate čitatelje iz Mađarske i Danske. Najveći problem je, kao i kod Uggsica, što ih je naprosto previše.

8) Tajice - modni užas, pogotovo u kombinaciji s haljinama, a dno-dna su prema čitateljima iz Francuske i Mađarske tajice-traperice.

Popularni modni trendovi
Prolaznu ocjenu zaslužio je stil 60-ih iz serije "Momci s Madisona". Najpopularniji marka je Apple. "Nije osoba niti odjeća, ali iPod, iPhone i iPad jednostavno imaju stila", rekao je jedan čitatelj.

Piše: Kenya Hunt
14.12.2010. 21:23:00
http://metro-portal.hr/ne-ponovilo-se-moda-koju-ne-zelimo-gledati-2011/52701/