Metro-portal.hr

objavljeno 04.02.2012. 11:04:37
ORKANSKA BURA I SNIJEG

Ne idite na put - u Lici snijeg viši od metra

Za sav je promet već treći dan zatvorena dionica autoceste Sveti Rok-Maslenica i Jadranska magistrala - od Senja do Sv. Marije Magdalene

Fotografija vijesti

U Lici hladnoća i visoki snježni nanosi, preko prijevoja i viši od jednog metra, jutros najviše teškoća uzrokuju u prometu, dok su u Podvelebitskom primorju problemi i u opskrbi električnom energijom prenosi Hina. 

Snijeg, led i orkanska bura pokidali su dalekovod i niskonaponsku mrežu, pa su bez struje naselja na području Jablanca, Cesarice, Barić Drage i Lukova Šugarja. "Elektrolika" je, kako se doznaje se u dispečerskom centru u Gospiću, odlučila rano jutros u to područje poslati ekipe radnika iz Otočca, Korenice i Gospića koji će, ako se uspiju probiti do toga područja, početi radove na saniranju kvarova. Međutim, u Podgorju mjestimice orkanska bura na mahove puše brzinom od oko 150 kilometara na sat.

Najviše snijega - 40 centimetra palo je u Gospiću, koliko ga ima i na području Plitvica. Za sav je promet već treći dan zatvorena dionica autoceste Sveti Rok-Maslenica i Jadranska magistrala - od Senja do Sv. Marije Magdalene. Snijeg je zatrpao i većinu lokalnih i županijskih cesta. Zimska služba, sa svom rasploživom mehanzacijom, čisti snijeg.

U ličko-senjskoj Policijskoj upravi za sada nije bilo dojava o prometnim nesrećama.

04.02.2012. 11:04:37
http://metro-portal.hr/ne-idite-na-put-u-lici-snijeg-visi-od-metra/67900/