Metro-portal.hr

objavljeno 18.07.2018. 09:01:00
DOBRO JUTRO

Ne dirajte mobitel rano ujutro

Umjesto da slijedimo plan, nastavimo odgovarati na poštu, riješavati probleme i dodajemo si još posla... a tako se ne počinje dan

Pustite ga kvragu
Pustite ga kvragu (Arhiva)

Mobitel je postao prva stvar koju primimo u ruke svakoga jutra, čak i prije kave. Takva jutra dijeli čak 66 posto ljudi, prema Forbesu, koji prvo otvaraju mailove, a onda rade sve drugo. Međutim, stručnjaci tvrde da bi to moglo loše utjecati na vašu cjelodnevnu produktivnost. 

Business Insider je pitao troje stručnjaka za mišljenje o tome što je najveći gubitak vremena, a imali su isti odgovor: e-mail

Objašnjenje tome je jednostavno: na kraju dana uvijek imamo mentalni check list odnosno popis stvari u glavi koje treba obaviti sljedeći dan. Od kupovine namirnica do roditeljskog sastanka, a onda pogledamo poštu i- prioriteti se sasvim promijene. 

Umjesto da slijedimo plan, nastavimo odgovarati na poštu, riješavati probleme i dodajemo si još posla. 

Carson Tate, autor Work Simply: Embracing the Power of Your Personal Productivity Style za Business Insider je objasnio: " Trošimo najproduktivniji period dana, početak, kada smo svježi i još ne mentalno umorni, na ono što svi drugi trebaju i žele od nas, umjesto da se fokusiramo na vlasitite ciljeve."

Ako je prva stvar koji napravite otvaranje maila, onda ćete zaboraviti druge bitne stvari sa svoje to do liste. Što više provedete vremena baveći se stvarima koje su stigle to jutro na mail, to ćete manje vremena imati za stvari koje su vam bile važne još prethodni dan. 

Kako bi proveli dan što produktivnije, započnite ga na pravi način.

18.07.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/ne-dirajte-mobitel-rano-ujutro/113285/