Metro-portal.hr

objavljeno 10.08.2010. 20:44:00
KAPETANIĆ:

Ne bojte se dubrovačkih zidina, sigurne su

Prošle godine zidine je posjetilo 775 tisuća turista, a dogodila se samo jedna nesreća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX /Shutterstock)

Tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine koji upravlja dubrovačkim gradskim zidinama Niko Kapetanić izjavio je danas da su dubrovačke zidine sigurne i da se na čak osam jezika posjetitelje upozorava da budu pažljivi prilikom obilaska.

Posljednjih godina, rekao je Kapetanić, zidine posjeti između 700 i 800 tisuća ljudi na godinu koji plate ulaznice, a najčešće se ne dogodi nijedna nesreća. Prošle godine, dodao je, zidine je posjetilo 775 tisuća turista, a dogodila se jedna nesreća, i to kad je jedan dječak na tvrđavi Lovrijencu "pao s jednog predjela na drugi".

Prije nekoliko dana jedna je stranac pao s tvrđave Svetog Ivana u Dubrovniku. Liječnici su po dolasku mogli samo konstatirati smrt.

"Godinama nismo imali nesreća, a svake godine pojačavamo sigurnost. Nedavno smo uveli i jedan smjer obilaska, što posjetiteljima omogućuje bolju protočnost i donosi puno manje opasnosti", istaknuo je Niko Kapetanić.

Dubrovačka Gradska uprava također podsjeća da je gradske zidine posljednjih desetljeća posjetilo nekoliko desetaka milijuna ljudi. Nesreće poput prošlotjedne, kad je ukrajinski turist poginuo u padu sa zidina, ističe Gradska uprava, događaju se iznimno, a dubrovačke gradske zidine sigurne su za posjetitelje. (hina/metro-portal)

10.08.2010. 20:44:00
http://metro-portal.hr/ne-bojte-se-dubrovackih-zidina-sigurne-su/45940/