Metro-portal.hr

objavljeno 09.08.2010. 21:35:39
GLOBALIZACIJA

NBA liga po prvi put će se igrati i u Europi

London će u ožujku sljedeće godine biti domaćin dviju utakmica kako bi se košarka popularizirala uoči Olimpijskih igara 2012. godine

nba liga europa
nba liga europa (Getty Images)

NBA utakmice će se sljedeće godine po prvi put igrati i u Europi. Povjerenik NBA lige David Stern objavio je da će London početkom ožujka 2011. biti domaćin dviju utakmica osnovnog dijela sezone, a bit će to prve natjecateljske NBA utakmice koje će se igrati u Europi u povijesti.

David Stern objavio je da će New Jersey Netsi i Toronto Raptorsi u londonskoj O2 Areni odigrati dvije utakmice 4. i 5. ožujka.

Organiziranje dviju službenih NBA utakmica u Londonu trebalo bi popularizirati košarku u tom gradu uoči Olimpijskih igara 2012. godine.

>> Europski klubovi će igrati NBA ligu?

"Oba su kluba izrazila veliku želju da budu dijelom globalizacije našega sporta", rekao je Stern.

Do sada je tek nekoliko službenih NBA utakmica odigrano izvan SAD-a ili Kanade iako su prve organizirane u Japanu još 1990. godine.

Ove jeseni NBA momčadi će odigrati četiri predsezonske utakmice u Europi, a jedna od njih igrat će se 4. listopada u Londonu gdje će prvaci Los Angeles Lakersi odmjeriti snage s Minnesota Timberwolvesima. (hina/metro-portal)

09.08.2010. 21:35:39
http://metro-portal.hr/nba-liga-po-prvi-put-ce-se-igrati-i-u-europi/45886/