Metro-portal.hr

objavljeno 29.07.2010. 15:52:13
ODLUKA UEFA-E

Navijačima Hajduka zabranjen pristup na utakmici u Bukureštu

Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je kako navijačima Hajduka koji su doputovali u Bukurešt neće biti dozvoljena kupovina ulaznica za utakmicu između Dinama i Hajduka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)

MVPEI je u priopćenju naglasio kako sukladno konačnom traženju UEFA-e hrvatskim navijačima neće biti omogućena kupovina karata niti ulazak na stadion te praćenje nogometne utakmice.

U Bukurešt je doputovalo oko 500-injak navijača splitkog kluba kojima je tek po dolasku zabranjena kupovina ulaznica. Kako javljaju rumunjski mediji hrvatski navijači će biti prepraćeni sa gradskih ulica, kako bi se izbjegli incidenti. Odluka o zabrani pristupa stadionu donešena je tek noć uoči dvoboja kada je velik broj navijača već stigao ili je na putu za Bukurešt.

Priopćenje Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske prenosimo u cijelosti:

"Povodom današnje nogometne utakmice između nogometnih klubova Dinama Bukurešt i Hajduka iz Splita, koja će se održati u Bukureštu, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske želi priopćiti sljedeće: Prema upravo zaprimljenim službenim informacijama koje je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bukureštu primilo od rumunjske policije i nogometnog kluba Dinamo Bukurešt, sukladno konačnom traženju UEFA-e hrvatskim navijačima neće biti omogućena kupovina karata niti ulazak na stadion te praćenje nogometne utakmice.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija upoznalo je s time predstavnike kluba navijača Torcida. (hina/metro-portal)

29.07.2010. 15:52:13
http://metro-portal.hr/navijacima-hajduka-zabranjen-pristup-na-utakmici-u-bukurestu/45349/