Metro-portal.hr

objavljeno 06.01.2010. 13:17:23
TO JE LJUBAV

Navijači Napolija prikupljaju novac kako bi Maradoni kupili naušnice

Maradoni je naušnice zaplijenila talijanska financijska policija kako bi naplatila dio od čak 37 milijuna eura poreznog duga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Navijači nogometnog kluba Napolija planiraju prikupiti novac za kupnju Maradoninih naušnica koje su talijanske vlasti zaplijenile slavnom nogometašu u rujnu prošle godine zbog neplaćena poreza.

Taj komad nakita Maradoni je oduzet kada je boravio u jednoj klinici za mršavljenje na sjeveru Italije. Sljedeći tjedan naušnice će ići na dražbu s početnom cijenom od 4000 eura.

Navijači Napolija, kluba za koji je Maradona nastupao i donio mu dva naslova talijanskoga prvaka i u kojem i danas uživa kultni status, na svojoj su internetskoj stranici pokrenuli akciju za prikupljanje novca za kupnju naušnica.

Maradoni je naušnice zaplijenila talijanska financijska policija kako bi naplatila dio od čak 37 milijuna eura poreznog duga. Zbog toga mu financijski policajci, svaki put kada se pojavi u Italiji, nešto oduzmu.

Tako im je prije tri godine, nakon dobrotvorne utakmice koju je odigrao u okolici Napulja, morao predati dva sata marke Rolex vrijedna 10.000 eura. Godinu ranije ostao je i bez tri milijuna eura honorara koje je zaradio pojavljujući se u više emisija na talijanskoj državnoj televiziji. (hina/metro-portal)

06.01.2010. 13:17:23
http://metro-portal.hr/navijaci-napolija-skupnjaju-novac-kako-bi-maradoni-kupili-nausnice/30102/