Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2008. 01:11:52
HAJDUK NA BURZI?

Navijači će kupovati Hajdukove dionice!

Na Poljudu pokreću kampanju za ozdravljenje splitskog prvoligaša

Ako zanimanje bude dobro, dugovi ‘bijelih’ će brzo nestati
Ako zanimanje bude dobro, dugovi ‘bijelih’ će brzo nestati (Drago Sopta/CROPIX)

Hajdukovi navijači već će za nekoliko tjedana moći kupovati dionice kluba s Poljuda! Informacija je to koju je potvrdio dopredsjednik Hajdukove Skupštine Mirko Klarić, dodajući kako od ponedjeljka kreće velika kampanja kojom će se pozivati navijači i svi ostali građani na kupnju dionica najstarijega hrvatskog nogometnog prvoligaša.

- U suradnji sa stručnjacima Ministarstva prosvjete, znanosti i športa, sljedećega tjedna očekujemo početak izrade elaborata koji bi trebao biti gotov za dvadesetak dana, nakon čega bismo krenuli s upisom članova koji žele postati mali dioničari - nastavio je Klarić pojašnjavajući kako će  biti omogućena kupnja do 50 posto klupskih dionica.
Prema Klarićevim riječima, Hajdukovu tržišnu vrijednost je nemoguće procijeniti, ona će, uostalom, ovisiti i o potražnji za dionicama.

Pet krugova privatizacije- Grad upisuje dionice putem vlasništva nad objektom
- Članovi kluba upisuju dionice
- Članovi kluba opet imaju priliku upisati dionice, maksimalno u iznosu koliko su upisali u drugome stupu
- Svi zainteresirani građani u Hrvatskoj i inozemstvu (postotak je ograničen zbog petoga kruga)
- Vjerovnici (oni koji su pristali dug pretvoriti u dionice) i država

- Sve će se znati kada elaborat bude gotov i kada stručnjaci iz ministarstva utvrde temeljni kapital. Sada nam je najvažnije educirati javnost kako je ovo jedini pravi put ka konačnome spasu Hajduka. Kad preoblikovanje bude gotovo, a to će biti najkasnije do 15. lipnja, neće biti potrebe za prodajom igrača...
Ako zanimanje bude prema očekivanjima, onda će i dug prema vjerovnicima biti "peace of cake".

- Tih famoznih 50 milijuna kuna zapravo je knjigovodstveni dug, dok on u kešu zapravo iznosi oko 25 milijuna kuna. To ćemo lako otplatiti kada navijači postanu suvlasnici - objasnio je Klarić. Još se jednom osvrnuo i na stečajni postupak na čemu je inzistirao Željko Jerkov.

- Pozadina svega je želja da se spriječi prodaja dionica. A da je proglašen stečajni postupak, milijardu posto sam siguran da bi ‘bijeli’ već u lipnju završili u Trećoj ligi! (SD) 

13.03.2008. 01:11:52
http://metro-portal.hr/navijaci-ce-kupovati-hajdukove-dionice/4313/