Metro-portal.hr

objavljeno 25.03.2010. 21:00:00
ŠTO NE NIKAKO

Naučite sobne manire

Kakvo ponašanje u krevetu tijekom seksa biste vi smatrali nepristojnim?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Pokazivanje dobrih manira prilikom prvog susreta s nekim muškarcem ili ženom podrazumijeva pristojno smiješenje, pozorno slušanje i flert s ukusom. Ukratko, ako želite "uhvatiti" tu osobu važno je pratiti određena pravila ponašanja. Isto vrijedi i kad tu osobu jednom uhvatite - ako je želite zadržati, važno je izbjegavati sljedeće pogreške:

Prije seksa

Ne navaljujte, tražite dopuštenje. Možda ste vi uspaljeni kao hormonima nabijeni tinejdžer, ali to ne znači da je i druga strana u istoj fazi. Nepristojno je, sebično kao i neukusno navaljivati bez davanja nekakve najave. Možda je partner umoran od posla, kuhanja, djece.  Sutra je novi dan, pa ako ne ide večeras...

Obećanje ne smije biti ludom radovanje. Proveli ste dan razmjenjujući začinjene poruke prepune izravnih i neizravnih sugestija. Vaš će vas partner čekati i držati za riječ. Mamljenje, a ne ispunjavanje obećanoga lako dovodi o ozbiljnih problema u vezi. Seks ne treba podcjenjivati. Seksualne frustracije dovode do preljuba. Logika je jasna. Neka pas koji laje počne i ujedati.

Čisto i uredno. Seks u zatrpanoj sobi i na neurednom krevetu baš i nije privlačan, najmanje romantičan. Prvo, to je pokazatelj da imate ozbiljnih higijenskih problema. Drugo, nije zabavno stati na sinov autić ili kćerkinu barbiku dok divljate po sobi. Osim toga, prema smjernicama Feng Shuija, nered ometa Chi, odnosno pozitivnu energiju, pa bi bilo bolje da raspoloženje poboljšate aromatičnim svijećama i senzualnim mirisima.

Tijekom seksa

Telefon. Da, nepristojno je ignorirati nečiji poziv, ali još je gore odgovoriti na njega tijekom seksa. Pa čak i ako vas zove šef. O slanju poruka ne treba ni govoriti. Zašto? Pa zato: a) pozivatelj ne treba slušati vaše jecaje i glasanja od užitka; b) vaš partner želi vašu punu pozornost dok vam pokušava dati malo ljubavi.

Ne gledajte na sat. Iako je možda vrijeme da se opere posuđe ili pripremi ručak, gledanje na sat tijekom seksa jedan je od najgorih mogućih poteza koje možete napraviti. Osim toga, partner bi mogao pomisliti da vam je seks, baš kao i kuhanje, samo kućni poslić. Na kraju, slomit ćete mu samopouzdanje ili probuditi u njemu odbojnost prema vama.

Nemojte razgovarati i gledati TV. U vezi je komunikacija sve. Ali ne tijekom seksa. Misli se, naravno, na problem, financije, stanje u kući, na poslu... Svakako razmjenjujte zločeste riječi, ali priča o drastičnom povećanju cijena kruha i mlijeka (ima ljudi kojima je čak i to na pameti!) nije poželjna. Usto, gledanje u TV dok se partner trudi oko vas nije normalno, osim ako je dio vaših seksualnih igrica.

Nemojte izgovoriti pogrešno ime. Sve je jasno.

Nakon seksa.

Maženje ili spavanje? Iscrpio vas je (fantastični) seks i sad želite samo spavati. No, partneru je do maženja. Što sad? Kompromis. Mazite se barem malo i to iskoristite tako što ćete partneru reći da  u vas njegovi dodiri baš uspavali.

Šaputanja na jastuku. Ništa ne uništava postseksualni period potpunog uživanja kao kritika na partnerovu izvedbu. On je učinio sve što je mogao da vam ugodi pa to baš i nije najbolje vrijeme da mu kažete kako je zahrđao. Odaberite bolji trenutak za takve razgovore prilikom kojih ćete mu reći što vam odgovara, a što ne. Također je važno ne spominjati težinu. Ni jedna žena ne želi slušati kako je nabacila par kilograma, pa makar to bila istina. I za to postoje bolje vrijeme i mjesto.

Jeste li i vi imali sličnih iskustava? I što biste još smatrali lošim manirima u krevetu? Svakako podijelite svoj komentar s nama.

25.03.2010. 21:00:00
http://metro-portal.hr/naucite-sobne-manire/36379/