Metro-portal.hr

objavljeno 11.06.2013. 15:51:00
SCRATCH

Naučite klince programirati vlastite igrice

Udruga Programerko nastavlja s projektom ˝I djeca mogu naučiti programirati˝ kroz Scratch radionice

Klinci uče programirati
Klinci uče programirati (Arhiva)

Programerko je udruga građana koji se bave poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece predškolske i osnovnoškolske dobi u Hrvatskoj. Udruga skrbi o stručnom usavršavanju svojih članova i promiče kreativnost i inovativnost djece na području razvoja softvera i informatike.

Kao dio djelatnosti Udruge, osnovali smo i radionicu programiranja za školsku djecu. Djeca, uz vodstvo naših predavača - volontera imaju priliku naučiti izrađivati interaktivne priče, animacije, igre ili glazbu u alatu Scratch koji je nastao na poznatom američkom sveučilištu MIT.

Koristeći Scratch, dijete može bez napora naučiti samostalno izraditi jednostavne računalne igrice i programe i pri tome se zabaviti.Radionicom želimo najmlađima ukazati na važnost matematičkih i računalnih principa, ali i naučiti ih kreativno razmišljati, sistematično zaključivati kao i raditi u timu.

Potaknuti velikim interesom, punim učionicama i stalnim upitima za nove termine nismo željeli odugovlačiti te smo našu, sedmu po redu radionicu zakazali odmah nakon završetka školske godine.

Scratch radionica će se održati od 17. do 20.06.2013. od 17 do 19 h, u Croz-ovom Learn@CROZ edukacijskom centru, Lastovska 23, Zagreb.

Cijena radionice iznosi simboličnih 100 kn.

Prijaviti se mogu djeca od 7 do 12 godina. Budući da je broj mjesta ograničen, požurite se i prijavite već danas svog klinca ili klincezu na ovu veselu radionicu.

Informacije i prijave: learn@croz.net ili mbogeljic@croz.net

11.06.2013. 15:51:00
http://metro-portal.hr/naucite-klince-programirati-vlastite-igrice/78670/