Metro-portal.hr

objavljeno 15.06.2011. 19:16:00
VOJNA INTERNEVCIJA

NATO akciju u Libiji namjerava završiti bez kopnenih postrojbi

Vojna situacija na zapadu Libije razvija se vrlo pozitivno, smatra general Charles Bouchard

Libija
Libija (YouTube)

Zapovjednik operacija na talijanskom nosaču zrakoplova Garibaldi izjavio je da se misija NATO-a u Libiji može završiti bez kopnenih postrojba, prenosi Hina

"Čvrsto vjerujem da možemo dovršiti misiju bez intervencije kopnenih postrojbi", izjavio je general Charles Bouchard novinarima ukrcanima na palubi Garibaldija koji se nalazi u vodama ispred libijske obale radi primjene embarga nad Libijom.

"Moje je mišljenje da ta operacija koristi čvrstu podršku Sjevernoatlantskog vijeća te da dobivamo sredstva prikladna za dovršetak misije i ispunjenje našeg mandata", kazao je on dodajući: "Nemamo mandat za promjenu režima".

General Bouchard je također izjavio da se vojna situacija na zapadu Libije, gdje su zadnjih dana obnovljeni sukobi pobunjenika i snaga vjernih režimu Moamera Gadafija, razvija "vrlo pozitivno".

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen trebao bi se u srijedu sastati u Londonu s britanskim premijerom Davidom Cameronom i njegovim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom radi razgovora o vojnoj operaciji produženoj za tri mjeseca.

15.06.2011. 19:16:00
http://metro-portal.hr/nato-akciju-u-libiji-namjerava-zavrsiti-bez-kopnenih-postrojbi/60183/