Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2019. 11:29:00
JAVITE SE!

Natječaj za program 13. izdanja VFF-a te društveno-kulturnog centra Šesnaestica

VFF poseban naglasak stavlja na stvaranje prostora za afirmaciju mladih autora i autorica te novih inicijativa koje inovativno i progresivno promišljaju teme rodne ravnopravnosti

Budite i vi na festivalu!
Budite i vi na festivalu! (Nina Đurđević)

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 13. Vox Feminae Festivala te društveno kulturnog centra Šesnaestica!

Vox Feminae Festival održat će se u listopadu u Zagrebu (2. - 6.10.), te i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, umjetnički, prezentacijski te popratni zabavni program. VFF poseban naglasak stavlja na stvaranje prostora za afirmaciju mladih autora i autorica te novih inicijativa koje inovativno i progresivno promišljaju teme rodne ravnopravnosti. Potiču se različiti pristupi festivalskom programu: od stručnih izlaganja, umjetničkih radova i/ili intervencija, interdisciplinarnih i interaktivnih sadržaja do zabavnog programa. Natječaj je otvoren za sve vrste diskusijskih i prezentacijskih formata (tribine, radionice, teorijska izlaganja ili rasprave, ...) te umjetničkih područja, polja i grana (od izložbi, performansa ili prijedloga za vizualno rješenje). Prijavljeni sadržaj mora se poklapati s jednom od tema koje VFF tradicionalno obrađuje: egalitarizam, prava i status žena u društvu, ljudska prava i prava manjina, rodna ravnopravnost, LGBTIQ teme; ili svojim konceptom promišljati tradicionalne rodne uloge te nove teorijske, praktične i umjetničke poglede na rodna pitanja.

Uvjeti natječaja za program Vox Feminae Festivala:

  • Na natječaj za program 13. Vox Feminae Festivala jedna osoba može prijaviti najviše jedan rad samostalno, te jedan u suradnji ili kolektivu.

  • Na natječaj se mogu prijaviti osobe s boravištem u Hrvatskoj, regiji ili EU.

  • Preferiraju se radovi nastali od 2018.; te nove, premijerne produkcije i predstavljanja.

Prijave za program Vox Feminae festivala primaju se isključivo putem online formulara najkasnije zaključno s 9. lipnja 2019. godine. Sve/i zainteresirani putem e-adrese festival@voxfeminae.net mogu zatražiti dodatna pojašnjenja vezana za natječaj ili se raspitati o sudjelovanju u programu na drugi način (medijsko praćenje, sponzorstvo, ...).

VFF tim odabrat će minimalno jedan rad koji će biti uvršten u program Vox Feminae Festivala u listopadu 2019.; a konačan broj odabranih radova ovisit će o festivalskom budžetu na raspolaganju te troškovima prijavljenih radova koji uđu u užu selekciju za festivalski program.

Prilikom izbora prijavljenih radova K-zona primarno će bodovati inovativnost i posebnost predloženog sadržaja, racionalnost troškova realizacije te povezanost projekta s temama kojima se VFF bavi. Radovi koji služe isključivo individualnoj promociji autora/ica i bez konceptualne povezanosti s temama VFF-a neće biti razmatrani. Prijavljeni će o rezultatima natječaja biti obaviješteni do kraja lipnja putem mejla i javno na webu Voxfeminae.net.

FILMSKI PROGRAM: Paralelno, traju i prijave za filmski program Vox Feminae Festivala, i to isključivo putem Film Freeway online platforme. Krajnji rok za prijavu filma za festivalski program VFF-a je 1. srpnja 2019. U obzir dolaze dugometražni i kratkometražni filmovi te biografije o strašnim ženama svih formata i trajanja nastali od 2018. nadalje.

NATJEČAJ ZA SURADNJU S K-ZONOM I DKC ŠESNAESTICA:

Društveno-kulturni centar Šesnaestica već treću godinu za redom oživljava puls Trešnjevke-Sjever kroz kontinuirani program radionica, diskusija, buvljaka i večeri društvenih igara - podjednako u organizaciji K-zone te kroz suradnje s drugim udrugama, inicijativama i pojedincima/kama. K-zona poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u osmišljavanju i realizaciji programa Šesnaestice da se jave sa svojim programskim idejama, koje će u suradnji s timom voditelja prostora biti prijavljene na natječaje za javne potrebe u kulturi, te biti realizirani kroz 2020. godinu. Šesnaestica kao prostor poseban naglasak u programu stavlja na kulturu mladih te drugih ugroženih društvenih skupina (starija populacija, LGBTIQ osobe i manjinske skupine).

Uvjeti natječaja za program Šesnaestice:

  • Broj prijava po autoru/ici je neograničen

  • Na natječaj se mogu prijaviti osobe s boravištem u Hrvatskoj, regiji ili EU

  • Moguće je predložiti suradnju u okviru postojećih redovnih programa Šesnaestice (primjerice edukacijski moduli za radionice medijske pismenosti ili video-produkcije i montaže te štrikaone koda ili pak večeri posvećenih strašnim ženama)

Prijave za program DKC Šesnaestica primaju se putem online formulara, a dodatna pojašnjenja mogu se zatražiti na mejl 16@voxfeminae.net. Natječaj nema krajnji rok za prijave, no preporuka je tima K-zone da se programi s planom realizacije u 2020. prijave najkasnije do početka srpnja 2019. radi pravovremene prijave na lokalne i državne natječaje za dodjelu sredstava.

15.05.2019. 11:29:00
http://metro-portal.hr/natjecaj-za-program-13-izdanja-vff-a-te-drustveno-kulturnog-centra-sesnaestica/118466/