Metro-portal.hr

objavljeno 29.01.2020. 10:01:00
TVORNICA 2020

Natječaj za produkciju i izlaganje novog rada u GMK

S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost GMK, prednost imaju umjetnici/ce i⁄ili istraživači/ce čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju, odnosno prožimanju različitih praksi

Tvornica 2020
Tvornica 2020 (Tara Ivanišević)

Po sedmi put GMK otvara svoja vrata novim umjetničkim projektima, idejama, nacrtima, umjetničkim radovima i projektima u povojima. Programom Tvornica 2020. GMK producirat će i izložiti novi umjetnički rad odabran putem ovog natječaja. Najvažniji uvjet za prijavu rada jest taj da isti nije dovršen te da je riječ o radu u nastanku.

S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost GMK, prednost imaju umjetnici/ce i⁄ili istraživači/ce čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju, odnosno prožimanju različitih praksi. Na natječaju se razmatraju samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe. Neće se razmatrati već dovršeni i prije izloženi radovi ili projekti. Autorima se preporuča, prije same prijave, detaljnije proučiti rad galerije na stranici: www.g-mk.hr.

Ovim natječajem GMK ostvaruje jednu od svojih programskih odrednica, a to je poticanje i produkcija radova i projekata od šire društvene važnosti s ciljem stvaranja živog mjesta kulturne razmjene i proizvodnje. S tim u vezi, autor⁄ica izabran⁄a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosa GMK u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu⁄joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa u prosincu 2020. godine.

Prošle je godine na Natječaju žiri u sastavu: Ana Kovačić, Sanja Sekelj, Lea Vene, Božena Končić Badurina i Maja Pavlinić izabrao prijedlog Tare Ivanišević (Napravljeno: radni naslov za napraviti, siječanj 2020.). 2018. godine  je izabran prijedlog Matije Debeljuha „Y", 2017. odabran je projekt „In situ" Dore Đurkesac i Karle Paliske, a 2016. godine Natječaj je rezultirao izložbom „Ti si malen, ja sam velik!" Ane Kuzmanić. Prvi je Natječaj rezultirao izložbom „Stagnacija" Ive Cepanec u 2014. godini.

OPĆI UVJETI NATJEČAJA 
Natječaj je otvoren za umjetnike/ce i ostale zainteresirane iz Hrvatske, uz uvjet da autor/ica može priložiti maksimalno jedan projekt.

PRIJAVA MORA UKLJUČIVATI:

1. PODACI O AUTORU
- Ime/imena autora
- Adresa (jednog) od autora
- Životopis
- Portfolio
- Telefon ili mobitel (jednog) od autora
- E-mail (jednog) od autora

2. TEKSTUALNI I VIZUALNI MATERIJALI
- kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije ili projekta (do 2 kartice teksta) u PDF formatu
- vizualni prilog (maksimalno pet) u jpg ili pdf formatu
- okvirnu specifikaciju troškova rada ili projekta
Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati kao .zip format, imenovati ime_rada.zip te uploadati putem wetransfera, jumbomaila ili sendspacea i poslati na mail za prijavu.

Rok za predaju prijava na natječaj je 15.03.2020. godine.

Radovi se mogu prijaviti na mail: info@g-mk.hr s naznakom Za natječaj.

Svi prijedlozi koji do zadanoga roka neće stići na e-mail, te prijedlozi s nepotpunom dokumentacijom, neće se razmatrati.

Autor/ica će biti obaviješten/a elektroničkom poštom o ishodu natječaja najkasnije do 25.03. 2020., a rezultati će potom biti objavljeni i na web stranici galeriji, zajedno s imenima članova žirija.

Izložba je predviđena za prosinac 2020. godine.

Svoje upite vezane uz natječaj šaljite na info@g-mk.hr. 

Produkciju novog rada i izložbu podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i INA - Industrija nafte d.d.

29.01.2020. 10:01:00
http://metro-portal.hr/natjecaj-za-produkciju-i-izlaganje-novog-rada-u-gmk/123426/