Metro-portal.hr

objavljeno 06.12.2010. 12:01:17
70 MILIJUNA

Natječaj za dodjelu državnih stipendija studentima

Ministarstvo je osiguralo gotovo 70 milijuna kuna za redovne studente sveučilišnih i stručnih studija

Studenti
Studenti (Shutterstock)

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je danas natječaj za dodjelu državnih stipendija za 2011. redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija.

Uz postojećih 3000 državnih stipendista, Ministarstvo će tim natječajem u idućoj godini, kako je danas priopćeno, osigurati državne stipendije za dodatnih 2200 studenata. Ukupna sredstva za državne stipendija za sljedeću godinu iznosit će gotovo 70 milijuna kuna. Sve pojedinosti natječaja kao i obrasci za prijavu dostupni su na mrežnim stranicama Ministarstva.

U drugoj polovici mjeseca, natječaj za stipendije za redovite studente objavit će i Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS). Sredstva za stipendije te zaklade, u iznosu od oko osam milijuna kuna, također su osigurana u proračunskim stavkama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Kroz sljedećih nekoliko godina, NZPUSS bi trebala od MZOŠ-a preuzeti potpunu skrb o svim državnim stipendijama.

U proračunu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za 2011. godinu za potrebe studentskog standarda osigurano je ukupno oko pola milijarde kuna. Radi se o sredstvima namijenjenim za potrebe državnih stipendija, troškova subvencija za prehranu, smještaj i prijevoz studenata, participacije u školarinama, zdravstvenog osiguranja, potpore studentima s invaliditetom te sufinanciranje rada studentskih zborova i udruga.(hina/metro-portal)

Uvjete natječaja i detalje o prijavi potražite na stranicama MZOŠ

06.12.2010. 12:01:17
http://metro-portal.hr/natjecaj-za-dodjelu-drzavnih-stipendija-studentima/52267/