Metro-portal.hr

objavljeno 24.12.2012. 05:11:00
SUMANUTO

National Rifle Association protiv zabrane kupnje jurišnih pušaka

Moćni lobisti iz NRA nemaju namjeru izgubiti goleme prihode od industrije naoružanja

Ovo bi, po NRA, trebao imati svaki Amer
Ovo bi, po NRA, trebao imati svaki Amer (Arhiva)

Moćna lobistička organizacija američkih pobornika vatrenog oružja, Nacionalna puškarska udruga - NRA, odbacuje mogućnost pružanja bilo kakve potpore zakonu o oružju koji se, onako kako ga zamišlja Obamina administracija nakon pokolja u Newtownu, "temelji na lažima", rekao je u nedjelju njezin potpredsjednik.

"To je nacrt lažiranog zakona i zbog toga ne mislim da će biti prihvaćen", ocijenio je Wayne LaPierre za postaju NBC u vezi sa zakonom o prodaji jurišnih pušaka i spremnika velikog kapaciteta, koji je predložila demokratska senatorica Diane Feinstein i kojemu je Barack Obama obećao potporu nakon božićnih i novogodišnjih blagdana.

"On se u cijelosti temelji na lažima", rekao je, "doista, mediji (...) i političari ne govore istinu. Oni kažu da je to oružje moćnije, to nije istina, kažu da ostavlja veće rupe, to nije istina, kažu da zahtijeva veće metke, to nije istina i kažu da je to ratno oružje, ni to nije istina", istaknuo je LaPierre.

"Američki narod podupire slobode, NRA neće dopustiti tim ljudima da ukinu Drugi amandman (ustava), koji velika većina Amerikanaca u ovoj zemlji podupire". "Želite još jedan zakon više nakon 20.000 postojećih tekstova dok se većina saveznih zakona o oružju i ne provodi?", upitao je još LaPierre.

On se ponovo zauzeo da se ispred svake škole postavi naoružani policajac kako bi se spriječila tragedija poput one koja se dogodila 14. prosinca u školi Sandy Hook u Newtownu, u Connecticutu u kojoj je ubijeno 26 osoba, među njima 20 djece.

24.12.2012. 05:11:00
http://metro-portal.hr/national-rifle-association-protiv-zabrane-kupnje-jurisnih-pusaka/75597/