Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2014. 19:07:00
POPLAVE

Nastavljaju se evakuacije u Slavoniji

Vode rijeke Save nakon što su prije dva dana probile nasip kod Račinovaca i Rajevog Sela probile su sve do Posavskih Podgajaca i Strošinaca

Voda iz Gunje ide dalje
Voda iz Gunje ide dalje (Arhiva)

Posavskim Podgajcima, u kojima živi oko 1200 stanovnika koji se evakuiraju, voda je poplavila dio sela uz državnu cestu od Bošnjaka prema Gunji i Rajevom Selu te je prodrla u neke kuće i u visinu od dva metra, a polako ulazi i u kuće s druge strane ceste.

Po riječima koordinatora obrane od poplava u Posavskim Podgajcima Gorana Miličevića, riječ je o savskim vodama koje dolaze iz pravca Rajevog Sela.

"U ovome trenutku pravimo zečje nasipe kako bi vodu kanalizirali i usmjerili u Spačvanski bazen", kazao je novinarima Miličević u Posavskim Podgajcima. Također je rekao kako mještani očekuju da im se dovezu dva rovokopača kako bi probili kanal kroz polja prema šumi.

Miličević je naglasio kako pojedini mještani prave ogromne probleme jer ne dozvoljavaju da se ruše kolni prijelazi koje su sagradili u poljima, a koji sada priječe prolazak vode.

"Najveći problem je što voda još uvijek ne ide u šumu. Kanali postoje ali su ih mještani godinama zatrpavali", požalio se Miličević rekavši kako je u jednom trenutku postojala i ideja da se presiječe državna cesta kako bi se voda usmjerila u šume, ali to nije dozvoljeno jer je, kako je mještanima pojašnjeno, ta cesta jedini evakuacijski put prema nepoplavljenim mjestima u županjskoj Posavini

20.05.2014. 19:07:00
http://metro-portal.hr/nastavljaju-se-evakuacije-u-slavoniji/85114/