Metro-portal.hr

objavljeno 07.11.2013. 08:30:00
FILMSKA KRITIKA

Nastavak "Machetea" neduhovit je k'o naš Bore Lee

Redatelj Robert Rodriguez se trudi, tu nema spora, ali njegov forte nikad nije bio humor i u komediji se snalazi kao slon u staklarni

Machete je flopnuo u kinima
Machete je flopnuo u kinima (Arhiva)

Drugi „Machete" je flopnuo u kinima, kritike mu nisu baš najbolje, a u njemu više nema niti Lindsay Lohan, dok Jessica Alba popije metak već u prvim minutama. Doduše, novog ženskog talenta ima napretek - od ibermilfice Sofie Vergare i naglo nabujale Michelle Rodriguez preko mladih i nemilosrdnih gadura Amber Heard, Alex Vege i Vanesse Hudgens do hm, Lady Gage, no sve te oskudno odjevene ženskice ipak ne mogu spasiti Machetea - fora se naprosto izlizala, čak toliko da je sad pitanje je li uopće ikad bila dobra.

Redatelj Robert Rodriguez se trudi, tu nema spora, ali njegov forte nikad nije bio humor i u komediji se snalazi kao slon u staklarni, pa kad si umisli da je Machete urnebesan, zapravo je groteskan i promašen,  gotovo poput onog našeg zaboravljenog, beskrajno neduhovitog „Bore Leea". Nije Rodriguez bolje sreće ni sa zapletom. Naime, ako je u jedinici balansirao između šatro retro „mexploatation" trasha i ozbiljnih imigracijskih tema, ovdje je pak potpuno izgubljen. Machetea (Danny Trejo) za novi zadatak regrutira glavom i bradom Predsjednik (Charlie Sheen, ovdje kao Carlos Estevez) koji ga iz Bijele kuće pošalje u Meksiko da zauzda poludjelog revolucionara Mendeza koji je istovremeno krenuo u rat protiv kartela ali i protiv Amerike.

Rodriguez je one-man mini filmski studio koji svoje filmove u pravilu sam piše, producira, snima, uglazbljuje, montira i režira, a ovdje je na raspolaganju imao dvostruko veći budžet nego prošli put i to se na filmu itekako vidi, iako se zapravo radi o za Hollywood smiješnim parama - 20-ak milijuna U$D. Ali da je imao i stoticu, teško bi prikrio činjenicu da u Macheteu, barem kao filmskom junaku, više nema života.

Cijeli tekst o filmu „Machete ubija" možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

07.11.2013. 08:30:00
http://metro-portal.hr/nastavak-machetea-neduhovit-je-ko-nas-bore-lee/81459/