Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2008. 23:00:44
IVEKOVIĆ I TOLJ

Naši u sklopu bečke izložbe

Umjetnici Sanja Iveković i Slaven Tolj predstavit će se u Beču
Umjetnici Sanja Iveković i Slaven Tolj predstavit će se u Beču

Međunarodna izložba skupine autora ‘Osim samoga sebe’ (Other Than Yourself), u sklopu koje izlažu i hrvatski umjetnici Sanja Iveković i Slaven Tolj, otvara se danas u Beču. Izložba je nastala u organizaciji zaklade za suvremenu umjetnost Thyssen-Bornemisza Art Contemporary (T-B A21) kojom predsjeda svjetski poznata kolekcionarka suvremene umjetnosti Francesca von Habsburg.

Uz hrvatske umjetnike Sanju Iveković i Slavena Tolja, na izložbi sudjeluju Janet Cardiff, Maurizio Cattelan, Emanuel Danesch/David Rych, Mario García Torres, Amos Gitai, Jenny Holzer, Dennis Hopper i drugi.  Izložba, postavljena u galeriji Zaklade T-B A21 u središtu Beča, predstavlja širok raspon radova koji su većim dijelom preuzeti iz zbirke Thyssen-Bornemisza Art Contemporary,  a odnose se ili na neposredan prostor koji okružuje umjetnika i služi mu za djelovanje i eksperimentiranje,ili pak na prostor koji se razotkriva za vrijeme samog umjetničkog djelovanja.

Sanja Iveković na izložbi se predstavlja umjetničkim radom ‘Trokut’ iz 1979. godine koji se sastoji od četiri crno-bijele fotografije i jednog konceptualnog postera. Slaven Tolj predstavlja se svojim performans projektom, dijelom ciklusa ‘Linija’. 

Piše: Livia Čveljo
06.02.2008. 23:00:44
http://metro-portal.hr/nasi-u-sklopu-becke-izlozbe/2495/