Metro-portal.hr

objavljeno 07.08.2011. 13:36:00
MJERE PROTIV KRIZE?

Narodne novine znatno povećale cijenu oglašavanja

HGK je iznenađena činjenicom da su u uvjetima gospodarske krize u Narodnim novinama odlučili znatno povećati cijenu oglašavanja, koje je obavezno po zakonu

Fotografija vijesti

Budući da su trgovačka društva u Republici Hrvatskoj zakonski obavezna objavljivati oglase u Narodnim novinama prilikom registracije društva ili promjene statusa unutar registra, Hrvatska gospodarska komora osporava opravdanost višestrukih poskupljenja cijena tih oglasa, prenosi Hina.

Hrvatska gospodarska komora navodi da je primila više prigovora trgovačkih društava vezano uz višestruko poskupljenje usluge objave oglasa na oglasnim stranicama Narodnih novina i to vezano uz postupak registracije trgovačkog društva i brisanja iz registra, ali i svih statusnih promjena koje se upisuju u registru.

HGK je iznenađena činjenicom da je u uvjetima gospodarske krize i brojnih problema s kojima se suočavaju gospodarski subjekti, od 1. kolovoza 2011. došlo do tako znatnog povećanja cijena oglasa za koje postoji zakonska obveza objave u Narodnim novinama, navodi se u priopćenju.

Cijene objave navedenih oglasa višestruko su veće od sudske pristojbe koja se plaća u postupcima kod trgovačkih sudova u registarskim predmetima te će predstavljati još jedan financijski teret za gospodarstvo, ističe HGK.

Problem je uočen i u dugom vremenskom razdoblju - u ovom trenutku tri do četiri mjeseca - od dana predaje oglasa do objave u Narodnim novinama, što dodatno dovodi u pitanje opravdanost ovog povećanja cijena, kaže se u priopćenju HGK.

07.08.2011. 13:36:00
http://metro-portal.hr/narodne-novine-znatno-povecale-cijenu-oglasavanja/62056/