Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2011. 08:15:16
ESKALACIJA NASILJA

Narkokarteli u Meksiku organizirali krvave gladijatorske borbe

Trgovci su drogom otimali putnike iz autobusa i prisiljavali ih da se bore jedni protiv drugih, pri čemu bi gubitnici završili u masovnim grobnicama

Jedan je narkotrafikant u razgovoru za dnevni list The Houston Chronicle izjavio kako su trgovci drogom u Meksiku otimali putnike iz autobusa i prisiljavali ih da se bore jedni protiv drugih kao gladijatori, pri čemu bi gubitnici završavali u masovnoj grobnici, prenosi Hina.

Borbe su pokrenuli članovi kartela Zetas, a nazvane su "Tko će biti sljedeći ubojica?", rekao je trgovac drogom, koji je pristao razgovarati s Chronicleom pod uvjetom anonimnosti, prenosi u srijedu CNN.

'Gladijatori' bi se koristili mačetama, čekićima i palicama. "Oni bi čovjeka rasjekli na komadiće", piše list, citirajući riječi trgovca drogom. Pobjednike su Zetasi slali u samoubilačke misije na područje suparničkog narko-kartela, dok su gubitnici završili u masovnim grobnicama, rekao je on za Chronicle. Narkotrafikant je rekao da nije bio svjedok tih borbi, već su mu o njima pričali članovi bandi.

Američki policijski službenici rekli su za Houston Chronicle da nisu znali za borbe gladijatora, ali im priča trgovca drogom zvuči uvjerljivo s obzirom na eskalaciju nasilja u Meksiku.

16.06.2011. 08:15:16
http://metro-portal.hr/narkokarteli-u-meksiku-organizirali-krvave-gladijatorske-borbe/60196/