Metro-portal.hr

objavljeno 24.06.2011. 13:42:00
NE MIRIŠE NA DOBRO

Napulj opet do grla u problemima sa smećem

U zadnjih nekoliko dana na ulicama grada nagomilalo se preko 2.500 tona otpada i građani su revoltirani komunalnim službama

U Napulju se opet gomila smeće
U Napulju se opet gomila smeće (Flickr)

Razjareni građani prosvjedovali su u središtu Napulja povodom nove eskalacije krize sa smećem i gradskim otpadom, javlja Hina.

Ogorčeni prosvjednici podigli su barikade od neodvezenih vreća smeća i blokirali cijeli poslovni centar Napulja te izazvali velike poteškoće u prometu.

"Ne možemo živjeti u ovakvom stanju. Zbog velikih vrućina bojimo se epidemija. Brinemo za svoju djecu", naglašavaju gnjevni napuljski demonstranti.

U noći na petak napuljski su vatrogasci kontinuirano bili na terenu, jer su građani samoinicijativno na više mjesta u gradu palili smeće. U proteklih nekoliko dana se na ulicama podno Vezuva ponovo nagomilalo više od 2.500 tona otpada.

Smetlarska vozila prati žandarmerija kako bi se izbjegli daljnji sukobi na ulicama grada. Gradonačelnik Luigi De Magistris izrazio je duboku zabrinutost zbog opasnog sanitarnog stanja u Napulju. U petak je potpisao uredbu da u sljedećih mjesec dana naoružani pripadnici policije prate sva vozila gradskih smetlara kao i teretne kamione u gradu.

24.06.2011. 13:42:00
http://metro-portal.hr/napulj-opet-do-grla-u-problemima-sa-smecem/60510/