Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2011. 10:47:00
EGZISTENCIJALNI PROBLEMI

Napokon demistificiran ženski orgazam

Osim činjenice da se vaginalni i klitoralni podražaji razlikuju, znanstvenici su otkrili i kako ženske bradavice aktiviraju isti dio mozga kao i genitalna stimulacija

Fotografija vijesti

Znanstvenici su napokon i službeno otkrili toplu vodu i tvrde nam upravo ono što mi muškarcima tvrdimo već nekoliko stoljeća. Klitoralna i vaginalna stimulacija u mozgu proizvode potpuno različite podražaje.

Znanstvenici su koristili magnetsku rezonancu kako bi skenirali mozak te su otkrili da se ova dva načina stimulacije razlikuju po tome što aktiviraju različite dijelove u mozgu.

Regija mozga nazvana senzorni korteks, a koja korespondira sa različitim lokacijama na tijelu, kod muškaraca je mapirana još davnih 1950-ih.

Međutim, kad su pokušali učiniti isto sa ženskim mozgom, znanstvenici su naišli na neke vrlo zanimljive rezultate. Osim podatka da se vaginalni i klitoralni podražaj značajno razlikuju, znanstvenici su otkrili i da ženske bradavice aktiviraju isti dio mozga kao i genitalna stimulacija.

Ovo bi moglo objasniti činjenicu da žene uglavnom vole da im (nježno) dirate bradavice, dok se većina muškaraca trzavo poskakuje i izmiče vašim rukama kad pokušate dirati njihove.

Da zaključimo, znanost je potvrdila kako žene vole da im se diraju bradavice, a klitoralna stimulacija doista proizvodi specifičan osjećaj. Baš nas zanima što će nam sljedeće znanstvenici „otkriti" o seksu?

08.08.2011. 10:47:00
http://metro-portal.hr/napokon-demistificiran-zenski-orgazam/62080/