Metro-portal.hr

objavljeno 22.03.2013. 10:03:00
PROLJEĆE

Napitci za brz povratak u formu

Pripremili smo vam nekoliko napitaka koji će vam pomoći u brzom povratku u optimalnu formu

Sok od cikle je sjajan za krvnu sliku
Sok od cikle je sjajan za krvnu sliku (Shutterstock)

S prvim zrakama proljetnog sunca koje padnu na višak kilograma nakupljenih tijekom zime počinju pripreme za ljeto, a to obično uključuje i vježbanje. 

Pripremili smo vam nekoliko napitaka koji će vam pomoći u brzom povratku u optimalnu formu, jer će vas osnažiti i omogućiti da se osjećate odmornije.

Kava je, naravno, na prvom mjestu, jer osim ostalih korisnih stvari usporava proces trošenja glikogena, rezervi energije u organizmu, što će vam dati dovoljno goriva za dulje i snažnije vježbanje. 

Bezalkoholno pivo će mnogi popljuvati kao piće, no u njemu ipak ima i dalje dovoljno sastojaka koji djeluju protuupalno da predstavlja idealno osvježenje nakon napornog vježbanja, a i mišići će vam biti prilično zahvalni.

Sok od cikle prepun nitrata koji olakšavaju protok krvi u mišićima daje snagu za dugotrajno vježbanje, a usput pomaže i pri skidanju celulita. Ako vam je sok od cikle pregorak, slobodno ubacite malo meda i evo napitka koji će vam dati energije napretek.

Čokoladno mlijeko je omiljeno djeci, no trebalo bi biti i vama, jer ima odličnu kombinaciju bjelančevina i ugljikohidrata koja će, ako ga popijete unutar 45 minuta nakon vježbanja, zacijeliti sve mikro ozljede na mišićima koje ste zadobili vježbajući.

Za kraj, kokosovo mlijeko koje ima izuzetno puno kalija koji će smanjiti grčeve u mišićima uz minimalan unos kalorija naročito se preporučuje onima koji se bave pilatesom ili jogom.

22.03.2013. 10:03:00
http://metro-portal.hr/napitci-za-brz-povratak-u-formu/77182/