Metro-portal.hr

objavljeno 28.06.2014. 13:30:00
FZFF

Napeti Babadook otvorio 4. Fantastic Zagreb

laznice za festival mogu se kupiti u Kinu Europa od 12 do 20:30 sati svaki dan, te na blagajni ljetne pozornice kina Tuškanac od 20.30 do 23.30 sati

Direktor Stjepan Hundić otvara Fantastic Zagreb
Direktor Stjepan Hundić otvara Fantastic Zagreb (FZFF)

Zagrebački Tuškanac ponovno je zaživio i najavio uzbudljivih 9 dana u jednoj od najljepših zagrebačkih 'šuma'. Četvrto izdanje prvog regionalnog open-air žanrovskog filmskog festivala Fantastic Zagreb otvorio je izvanredni i višestruko nagrađivani triler Babadook.

Hvaljeno psihološko ostvarenje oduševilo je mnogobrojnu publiku, koja je gledalište ispunila do posljednjeg mjesta. U prekrasnom šumskom okruženju ljetne pozornice Tuškanac film su s oduševljenjem gledali i tv urednica Ivana Paradžiković, pročelnik Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport g. Ivica Lovrić i mnogi drugi.

'Ovogodišnji program festivala najbolji je do sada i na to smo stvarno ponosni i nadamo se da će se i publici svidjet koliko i svjetskim kritičarima. Skoro svi naslovi europske su i regionalne premijere, dolaze nam režiseri, velika novost festival je i projekcija na samom Medvedgradu koju smo uspjeli realizirati zahvaljujući našem glavnom partneru Bnetu - tako da vjerujemo da će ovogodišnje izdanje biti zanimljivo velikom broju gledatelja.' - na otvorenju je rekao suosnivač/direktor festivala Stjepan Hundić.

Otvorenju festivala prisustvovao je i uspješni srpski redatelj Milan Todorović koji nam večeras u 21.30 sati na ljetnoj pozornici Tuškanac predstavlja svoj napeti, nagrađivani fantastični triler Nimfa. Milan radnju smješta u Boku Kotorsku, a slavni Franco Nero igra crnogorskog starosjedioca koji zna tajnu napuštene tvrđave na otočiću Mamuli gdje obitava mitsko morsko biće - prekrasna ali nemilosrdna sirena.

Popularna glumica Kristina Klebe poznata po ulozi u hororu Noć vještica te talentirana Natalie Burn iz akcijskog ostvarenja Plaćenici 3 utjelovljavaju mlade amerikanke koje stižu na bezbrižni odmor u Boku Kotorsku ni ne sluteći kakvo će ih zlo tamo zadesiti.

Uz Nimfu, večeras je na programu i napeti triler s radnjom smještenom u tajnovitoj Rumunjskoj - Chimeres u 19h u CineStaru Zagreb; te fantastični klasik Waltera Hilla Ratnici podzemlja/ The Warriors iz 1979 godine na ljetnoj pozornici Tuškanac u 23:30. U nedjelju nas očekuje napeti argentinski suspens o ubojici koji i sam postaje lovina Duboki san koji je na programu na Tuškancu u 21:45; fenomenalan avanturističko-fantastični klasik David Lyncha Dina iz daleke 1984 u CineStaru u 19h; te američka crna komedija Niske strasti u 23h na Tuškancu. Bit će ovo napeti i stvarno fantastični filmski vikend!

Ulaznice za festival mogu se kupiti u Kinu Europa od 12 do 20:30 sati svaki dan, te na blagajni ljetne pozornice kina Tuškanac od 20.30 do 23.30 sati. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kn, tjedne 150 kn, te tjedne studentske 120 kn.

Fantastic je ove godine i dog-friendly te svima koji na projekcije na Tuškancu odluče povesti svog ljubimca osigurava besplatan ulaz. Od ove godine Fantastic je i eco-friendly te je svoj katalog pretvorio u digitalno izdanje koje je dostupno svima na festivalskom webu. Program klasika Sretan rođendan! još je jedna ovogodišnja novost i svim sretnicima koji na dan projekcija slave svoj rođendan osigurava besplatan ulaz na projekciju klasika.

Za više informacija o festivalu i raspored projekcija u idućim danima posjetite www.fantastic-zagreb.com

28.06.2014. 13:30:00
http://metro-portal.hr/napeti-babadook-otvorio-4-fantastic-zagreb/85868/