Metro-portal.hr

objavljeno 11.06.2008. 22:30:18

Napadači bi mogli uskoro biti uhićeni

Igor Rađenović
Igor Rađenović (Davor Pongračić/CROPIX)

Nacionalno vijeće za provođenje Nacionalnog programa za borbu korupcije jučer je na zatvorenoj sjednici saslušalo izvješća MUP-a i USKOK-a o istrazi o napadu na bivšeg čelnika Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića. Predsjednik Nacionalnog vijeća Željko Jovanović novinarima je nakon sjednice kazao kako su od USKOK-a i MUP-a dobili informaciju da kriminalistička obrada i istraga ‘došle u vrlo osjetljivu fazu, koja da naslutiti brzo otkrivanje’. Dodao je da je istraga usmjerena prema Rađenovićevu djelovanju u Zagrebačkim cestama, kao i prema otkrivanju neposrednih počinitelja.

Jovanović je izvijestio da su na sjednici Nacionalnog vijeća bili i predstavnici Europske komisije, koji su željeli čuti mišljenje Vijeća o novoj strategiji borbe protiv korupcije što će se pred zastupnicima naći idućeg tjedna.

- Nazočni članovi Odbora izrazili su spremnost da budu kolektiv koji će pomagati da se antikorupcijska strategija provodi u praksi - rekao je Jovanović i izrazio žaljenje što na sjednici nije bio i član iz HDZ-a Damir Sesvečan. (METRO) 

11.06.2008. 22:30:18
http://metro-portal.hr/napadaci-bi-mogli-uskoro-biti-uhiceni/8485/