Metro-portal.hr

objavljeno 20.04.2013. 17:29:00
MLJAC

Namirnice koje uvijek mogu spasiti obrok

Lista namirnica koje baš uvijek trebate imati negdje kako biste mogli spasiti obrok zapravo i nije tako dugačka

Rajčice uvijek treba imati pri ruci
Rajčice uvijek treba imati pri ruci (Arhiva)

Sigurno vam se barem jednom u životu dogodilo da vam nešto zagori i nije baš jestivo, a preko nekoliko puta ste jednostavno zaboravili nešto kupiti. U takvim situacijama uvijek širom otvaramo hladnjak ili ormare u potrazi za hranom.

E, pa ako želite biti sigurni da ćete imati nešto za jesti, osim brašna, riže, tijesta i začina ipak trebate imati još koju sitnicu.

Recimo, rajčice. Kad su u sezoni, naravno, svježe, no i kad nisu konzerva pelata doći će sjajno. Umaci svih mogućih vrsta s raznim začinima mogu se napraviti za petnaestak minuta pa će dobro ići uz meso, tijesto, rižu ...

Vjerovali ili ne, konzerva graška je također nešto što bi trebalo imati, jer se ovo hranjivo i ukusno povrće uvijek može dodati kao prilog ili salata, a sjajno je i kao varivo.

Jaja ne treba ni spominjati, vjerujemo, jer svatko od vas ima onaj svoj omiljeni recept i način na koji sprema omlet, a gdje je tek francuski tost i slične delicije.

Panceta je također na listi kao obavezan sadržaj svakog hladnjaka, jer se može dodati na neki način gotovo svakom jelu da mu malo podigne ukus, a ponekad se vrijedi prisjetiti naših starih, narezati pancete, luka i rajčica i uživati.

Sirni namazi su u zadnje vrijeme prilično popularni i ima ih u različitim okusima, a lako se tope u raznim varivima i umacima, mogu se dodati tjestenini ili krumpiru i namazati na kruh. Savršeno!.

20.04.2013. 17:29:00
http://metro-portal.hr/namirnice-koje-uvijek-mogu-spasiti-obrok/77683/