Metro-portal.hr

objavljeno 22.04.2020. 12:23:54
ZAPAMTITE!

Namirnice koje ne bi trebale biti na lošem glasu

Ove su namirnice najbolji primjer lažnih vijesti - netko ih je jednom nekritički ocrnio i postale su najednom "loše"... a nisu!

Kava je puna antioksidansa!

Namirnice uglavnom dijelimo na zdrave nezdrave, ponekad i pod utjecajima mitova koji se šire o njima bez pretjerano kvalitetnih argumenata.

Ove četiri namirnice najbolji su primjer fake newsa - netko ih je jednom nekritički ocrnio i postale su najednom "loše"... a nisu.

Crveno meso - crveno meso ima lošu reputaciju iz pogrešnih razloga. Pojedni komadi crvenog mesa, poput filet mignona i flam odreska su vrlo hranjivi i dobri za zdravlje srca. Dobar su izvor proteina, željeza, B vitamina, cinka...

Kava - konzumacija crne kave dobra je za dobri kolesterol jer pomaže tijelu smanjiti upale. Kava je bogata antioksidansima, štiti srce i nema potrebe da je izbacujete iz dnevnog rasporeda sve dok ne pretjerujete.

Krumpir - ako smanjujete količinu soli, trebate povećati izvor kalija. Jedite svježe voće, povrće i žitarice. Krumpir je jedan od najboljih izvora kalija.

Svinjska mast - brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33 posto manje zasićenih masnih kiselina od maslaca. Uz to je i odličan izvor vitamina B i minerala

22.04.2020. 12:23:54
http://metro-portal.hr/namirnice-koje-ne-bi-trebale-biti-na-losem-glasu/125116/