Metro-portal.hr

objavljeno 02.10.2014. 13:26:00
MLJAC

Namirnice koje možete jesti kada i koliko želite

Nekoliko ukusnih zalogaja koje možete grickati u bilo koje doba dana i u količinama koje će vas zadovoljiti, a od kalorija ni traga ...

Kokice, ali pripravljene u loncu
Kokice, ali pripravljene u loncu (DeviantArt)

Što jesti kad ste gladni, a obrok je još daleko? Ovo pitanje vjerojatno si postavljate svaki dan, a kako često u takvim situacijama posegnemo za grickalicama koje nisu zdrave i debljaju, evo sjajnih alternativa.

Naravno, uvijek možete za prvu pomoć gricnuti kakav orah ili badem, ne više od jedne šake plodova i to će vam utažiti prvu glad, a ako dodate i suhu šljivu ili grožđice, bit ćete siti satima.

No, da se vratimo na ostale mogućnosti ... tu su, primjerice, kiseli krastavci koji imaju smiješno malih 16 kalorija na količinu od jedne šalice. Znači, nema te dijete koja ih može zabraniti, pa navalite slobodno.

Kokice su genijalna hrana, jedna od najzdravijih grickalica koje postoje. Naravno, samo kad ih pripremite od kupljenog kokičara u loncu ili aparatu za kokice, uz žlicu ulja i malo soli. Kokice iz mikrovalne su sušta suprotnost - jedna od najnezdravijih i najotrovnijih grickalica koju možete zamisliti, a ništa bolje nisu ni one u kinima s raznim preljevima. Prema tome, kupite kokičar na tržnici, pripremite lonac i navalite koliko želite.

Tikvice su ukusne i imaju beskrajno malo kalorija. Stoga, recept iz snova - carpaccio od tikvica. Narežite ih na tanke trakice, začinite limunovim sokom i ostavite neko vrijeme. Zatim dodajte malo maslinovog ulja, papra i prstohvat soli. Koliko možete pojesti? Koliko želite!

Za kraj, egzotičan način pripreme običnog, neuglednog kelja. Kelj je, ako niste znali, superhrana koja čini čuda za naše zdravlje, a ako ga natrgate na manje komadiće, operete i osušite, namažete maslinovim uljem i posolite pa stavite u pećnicu na desetak minuta, dobit ćete zdrav, ukusan i niskokaloričan čips. Savršeno!

02.10.2014. 13:26:00
http://metro-portal.hr/namirnice-koje-mozete-jesti-kada-i-koliko-zelite/87571/