Metro-portal.hr

objavljeno 17.01.2022. 09:31:00
NOVOSTI

Nakon jednogodišnje pauze vraća se ZILIK

Nakon jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, u 2022. godini nastavljamo tamo gdje smo stali. Tradicionalno, u posljednjem tjednu siječnja održat će se 48. ZILIK

ZILIK se vraća
ZILIK se vraća (Arhiva)

Zbog pandemije koja još uvijek traje, te u skladu s epidemiološkim mjerama, ZILIK će ove godine biti realiziran u reduciranom obliku. Iako neće biti Velikog ZILIK-a, domska djeca će i dalje biti u fokusu ZILIK-a jer smo pripremili bogate, maštovite i raznolike likovne radionice koje će za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi i ostale polaznike održati kvalitetni akademski umjetnici i umjetnice iz raznih dijelova Hrvatske.

48. ZILIK počinje u ponedjeljak 24. siječnja 2022. i to Malim ZILIK-om koji otvaramo u 10 sati likovnom radionicom magistre edukacije likovne kulture Mirele Blažević pod nazivom "Slikarska kuharica"

Svečano otvorenje 48. ZILIK-a ove godine obilježavamo izložbom akademskog slikara Željka Subića pod nazivom "Vagoni - bilješka u vremenu" u ponedjeljak 24. siječnja u 19:30 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom. U utorak 25. siječnja će akademska slikarica i kiparica Andrea Cihlar održati dvije različite radionice: prijepodnevnu radionicu pod nazivom "Reljefi i konstrukcije" i poslijepodnevnu radionicu pod nazivom "Slaganje objekta". Srijeda 26. siječnja rezervirana je za magistra grafike Matka Antolčića koji će održati radionicu pod nazivom "Veseli zoološki vrt".

U četvrtak 27. siječnja dolazi nam akademski slikar Damir Facan-Grdiša koji će s djecom izvesti radionicu pod nazivom "Basne". Mali ZILIK zatvaramo radionicom akademske slikarice Ivane Barišić Tomšić koja je za petak 28. siječnja osmislila radionicu "Ja volim, ja želim...".

Izbornica ZILIK-a je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Radionice će se održavati od ponedjeljka do petka svaki dan od 10-12h i od 15-17h izuzev petka 28. siječnja kada će biti održana samo prijepodnevna radionica.

17.01.2022. 09:31:00
http://metro-portal.hr/nakon-jednogodisnje-pauze-vraca-se-zilik/136043/