Metro-portal.hr

objavljeno 09.10.2010. 18:12:11
UTJECAJ NAKITA

Vjenčani prsten može izazvati impotenciju

Vjenčani prsten, kojeg mnogi oženjeni muškarci konstantno nose na desnoj ruci može izazvati seksualnu nemoć, i konačno, djelomičnu impotenciju

Stalno nošenje nakita, poput prstenja, može biti opasno
Stalno nošenje nakita, poput prstenja, može biti opasno (Shutterstock)

Ovu teoriju potvrđuje iskustvo moderne medicine, pa čak i tzv. pravilo vadičepa, koje se uči u srednjoj školi na satovima fizike. Naime, francuski fizičar André-Marie Ampère ustvrdio je da su smjer struje i popratno magnetsko polje u korelaciji kao i putanja vadičepa i smjer u kojem se rotira. Poznati ruski bioenergetičar Sergei Gagarin objašnjava: "Svaka pismena osoba sjeća se pravila vadičepa sa satova fizike, pa isto tako možemo pretpostaviti da su živci u vašim prstima vodič, a prsten zatvoreni krug."

Ako prst smjestimo unutar zatvorenog strujnog kurga, povećava se protok energije. Generalno, nije tajna da i tradicionalna i alternativna medicina prepoznaju utjecaj količine metala na zdravlje. U slučaju vjenčanog prstena govorimo o živcima koji prolaze kroz prst. Isti je slučaj s narukvicom koja se ponaša poput vodiča, ili pak ogrlice na vratu gdje postoji mnoštvo žila i živaca. Ovaj nakit djeluje kao zatvoreni krug, te ima utjecaj na ljude.

Znači li to da ljudi koji su skloni promjenama u zdravlju ili imaju neuroloških problema trebaju prestati nositi nakit? Ne, naravno, ali treba postojati umjerenost u svemu. No treba sagledati još jedan aspekt utjecaja zatvorenog kruga u formi prstena, narukvice ili ogrlice na ljudsko zdravlje. Većina nakita radi se od zlata ili srebra. Genitalno svojstvo metala jest destrukcija struktura. To znači da metal može uništiti negativne informacijske ljudske strukture.

Iskusni akupunkturist ima najmanje dva seta igli kojima djeluje na živčane završetke: zlatne i srebrne. Srebro ima protuupalno djelovanje na one ograne koji su povezani sa specifičnim točkama u ljudskom tijelu. Ovaj metal uklanja i lokalizira upale. No ako tijelo nema dovoljno energije za normalno funkcioniranje, koristi se zlatna igla, koja omogučuje energetski protok. U slučaju da se osoba osjeća slabom i malaksalom savjetuje se nošenje zlatnog nakita, ali ako osjeća iritacije i upale, srebro može pomoći.

09.10.2010. 18:12:11
http://metro-portal.hr/nakit/49483/