Najzdraviji starinski doručak
Nekada je to bilo sirotinjsko jelo, ali vremena su se promijenila i žganci su danas rado viđen gost na stolovima
	 Fotografija vijesti (Arhiva) 
Recept za ovo jelo vrlo je jednostavan i prije svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme mijenja samo jedan sastojak - maslac.
Maslac daje žgancima posebnu notu i vjerujemo da će vam se kombinacija okusa jako svidjeti.
Sastojci
- 4 šalice vode
 - 1 žličica soli
 - 1 šalica žutog kukuruznog brašna
 - 3 žlice maslaca
 
Priprema
Ulijte vodu u lonac i posolite pa pustite da voda prokuha. Kad voda prokuha, polako uz stalno miješanje dodajte kukuruzno brašno. Smanjite vatru i neprestano miješajte dok voda ne ispari i brašno se dovoljno zgusne. Posudu maknite s vrućeg štednjaka, dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.
Žgance poslužite tople uz svježi sir ili kiselo mlijeko.
Brzo, učinkovito, zdravo i držat će vas sve do večere!
				09.06.2025. 08:16:00