Metro-portal.hr

objavljeno 25.10.2013. 18:05:00
HE HE

Najzadovoljnije žene nose konfekcijski broj ...

Zanimljiva anketa koja je povezala zadovoljstvo žena s konfekcijskim brojem dala je rezultate koji nisu bili očekivani

Punije dame su zadovoljnije izgledom
Punije dame su zadovoljnije izgledom (Arhiva)

Modu i poželjan izgled diktiraju mediji i tu se rijetko može pronaći neka žena koja je baš svima po ukusu, no uz to, takvi nametnuti standardi utječu i na žene koje su prilično blizu proklamiranom idealu ljepote.

Naime, ako nosite konfekcijski broj 36, niste daleko od ideala, a ipak je tek 38 posto žena koje nose taj broj reklo da je zadovoljno svojim izgledom. No, punije dame koje nose broj 44 zadovoljne su svojim izgledom u gotovo dvostruko većem postotku, naime to je izjavilo 74 posto tih žena. 

One se u svojoj odjeći osjećaju ugodno i imaju više samopouzdanja, za razliku od "mršavica" s brojem 36 koje bi željele imati više oblina. 

Od žena čija je težina varirala u zadnje tri godine, polovica njih je bila najsretnija upravo kad je nosila magični konfekcijski broj 44.

Pozitivan stav o svom izgledu imaju u većini i žene s konfekcijskim brojevima 42 i 46, dok su one koje nose brojeve 36 i 38 bitno kritičnije prema svom izgledu, jer više od trećine njih bi željelo imati puniju figuru jer bi bile privlačnije i odjeća bi im bolje stajala. 

Izgleda da modni stručnjaci ipak žive u nekom svom svijetu ...

25.10.2013. 18:05:00
http://metro-portal.hr/najzadovoljnije-zene-nose-konfekcijski-broj/81263/