Metro-portal.hr

objavljeno 12.08.2014. 16:29:00
MAGIJA PARIZA

Najviše turista na svijetu dolazi u - Francusku

Da sve ne bi bilo idilično, Francuzi su proglašeni i za najneuljudnije domaćine na svijetu, što ipak nije smanjilo broj dolazaka turista

Azurna obala i Pariz najveći su magneti za turiste
Azurna obala i Pariz najveći su magneti za turiste (Arhiva)

Francuska se može podičiti titulom najturističkije zemlje svijeta, jer ju je 2013. godine posjetilo gotovo 85 milijuna stranih turista.

Ne znamo je li ovolika količina turista razlog da su Francuzi već malo poludjeli od njih, jer su istovremeno proglašeni za najneuljudnije domaćine, ali nama bi u Hrvatskoj takav priljev novaca izvana sigurno dobro došao.

Na drugom mjestu po broju turističkih posjeta su SAD s niti 70 milijuna posjetitelja, dok je na trećem mjestu Španjolska koju je posjetilo 60,7 milijuna gostiju iz raznih dijelova svijeta. Čudno, no niti tako visoko mjesto i golema zarada od turizma nikako da ih izvuče iz krize.

Hrvatsku je iste godine posjetilo velikih, ali ne i spasonosnih 10.95 milijuna turista, a ako vas zanima tko najviše koristi godišnji odmor za putovanja, to su Austrijanci kojih je čak 68 posto otputovalo izvan zemlje na ljetovanje. 

12.08.2014. 16:29:00
http://metro-portal.hr/najvise-turista-na-svijetu-dolazi-u-francusku/86690/