Metro-portal.hr

objavljeno 11.02.2013. 17:30:00
MODERNO DOBA

Najviše stresa imaju mladi od 18 do 33 godine

Najveći problem tih generacija je želja za karijerom koju ne mogu ostvariti jer jednostavno nema posla

Mlade muškarce stres udara jače nego žene
Mlade muškarce stres udara jače nego žene (Arhiva)

Mladima nikad nije bilo teže, pokazalo je istraživanje američkog Udruženja psihologa na 2 tisuće ispitanika, jer su prema rezultatima upravo mladi od 18 do 33 godine starosti najizloženiji stresu.

Ono što je posebno zabrinulo istraživače jest činjenica da se te osobe ne znaju nositi sa stresom. Više od trećine ljudi izjavilo je da im je protekla godina bila stresnija od one prije, a najčešći je razlog, naravno, novac te nesigurno radno mjesto ili nedostatak posla.

Fizičko i psihičko zdravlje pod snažnim je udarom stresa, dok dodatni problem predstavlja činjenica da ugrožena populacija vjeruje da zdravstveni sustav ni na koji način ne radi na smanjivanju negativnih učinaka stresa.

Stres bolje podnose mlađe žene od muškaraca, a istraživači vjeruju da je razlog tome otvoren razgovor koji žene vode o svojim problemima, pa barem na taj način nalaze ispušni ventil za stres.

Uz sve to, svjesni su kako je gotovo nemoguće planirati budućnost u tim uvjetima, a iz priča starijih generacija znaju da je to još nedavno izgledalo prilično jednostavno. 

11.02.2013. 17:30:00
http://metro-portal.hr/najvise-stresa-imaju-mladi-od-18-do-33-godine/76453/