Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2015. 09:36:00
DISCOVERY CHANNEL

Najveći pustolov svijeta kreće u nepoznato

Najveći pustolov svijeta kreće u nepoznato u serijelu ED STAFFORD: PUT U NEPOZNATO na Discovery Channelu od 13. listopada u 21 sat

Avanture bez scenarija
Avanture bez scenarija (Discovery Channel)

Ed Stafford jedan je od najvećih pustolova našeg vremena, čovjek koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda s nevjerojatnim pothvatom - prvi je prohodao Amazonu od izvora do ušća. Na Discovery Channelu pokrenuo je novi val programa svojim serijali­ma Gol na napuštenom otoku i Sam na svijetu.

Na Discovery Channelu 13.10. kreće nje­gov novi serijal ED STAFFORD - PUT U NEPOZNATO, u kojem će krenuti u nove pothvate na novim područjima, bez ideje što točno slijedi, sve dok ne počne samo sni­manje. Ed je odlučio svako putovanje pretvoriti u doista autentičnu avanturu, njegov pristup je da se baci ravno u akciju - odlaskom na ciljanu lokaciju uz minimalnu pripre­mu, svega nekoliko sati nakon što je saznao gdje ide.

Neustrašivi pustolov oslanjat će se na svoje iskustvo preživljavanja u divljini i prilagođa­vati se nepredvidljivim okolnostima kako bi uspio u svojoj misiji. Putujući do ledenih ka­pa, preko pustinja i planinskih područja, Ed će se boriti s ekstremnim vremenskim uvje­tima i neprijateljskim staništima, ali i surađivati s mještanima koji će mu pokušati po­moći svojim poznavanjem terena, smještajem i prijevozom.

Destinacije su: Zapadna Papua, Sibir, Etiopija, Brazil i Zambija. U svakoj epizodi Ed će samostalno dokumentirati svoje putovanje, te će biti u pratnji isključivo redatelja snima­nja. On će biti naoružan s osnovnom opremom za preživljavanje, koordinatama i dronom - helikopterom na bežično pokretanje s kamerom, koji će mu omogućiti snimanje iz zra­ka kako bi dobivene snimke usporedio s onim što on vidi na terenu.

Ed je objasnio: "Biti ću prisiljen razmišljati u hodu i improvizirati s dobivenom opremom i rutama na uistinu teškom terenu. Upravo me zato ovaj serijal uzbuđuje - to će biti prava pustolovina".

Ekskluzivni intervju s Edom Staffordom povodom novog serijala na Discovery Channelu čitajte u Ekranu Večernjeg lista (petak 9.10.).

06.10.2015. 09:36:00
http://metro-portal.hr/najveci-pustolov-svijeta-krece-u-nepoznato/94290/