Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2012. 22:42:00
NE PITAJ, NE GOVORI

Najveći muški kompleksi u seksu

Iako je tek nekolicina njih spremna o tome otvoreno govoriti, problemi i nesigurnosti među plahtama nešto su što jednako redovito brine muškarce kao i nas žene

Fotografija vijesti

Svi redoviti čitatelji različitih portala i časopisa zasigurno su svjesni činjenice da zapravo ne postoji neki ženski problem za koji ne postoje dobra i jednostavna rješenja, bez obzira na to radilo se o prehrani, tjelovježbi, ljubavi, seksu ili karijeri. S druge strane, unatoč tomu što živimo u 21. stoljeću, muške su teme još uvijek nešto o čemu se vrlo sporadično piše i govori. Iz svega toga lako bi se dalo pomisliti kako moderne muškarce gotovo ništa ne zabrinjava, ali tomu nažalost nije tako.

Iako je tek nekolicina njih spremna o tome otvoreno govoriti, problemi i nesigurnosti među plahtama nešto su što jednako redovito brine muškarce kao i nas žene. U nadi da ćemo u budućnosti bolje razumijeti jedni druge, donosimo vam nekoliko najčešćih stvari intimne prirode koje su mnogim muškarcima prava briga.

1. Pretjerana dlakavost

Unatoč tomu što je teško generalno reći vole li žene dlakave muškarce ili ne, budući da se to razlikuje od žene do žene, studija provedena u SAD-u pokazala je kako muške dlake na prsima i drugim dijelovima tijela izazivaju pozitivan efekt u žena. Čini se kako trend depiliranih frajera koje svakodnevno viđamo u časopisima i na televiziji ipak nije uspio promijeniti pojam „pravog muškarca" kod većine žena.

2. Veličina penisa

Okej, odmah ćemo razriješiti taj vječni problem. Prosječna dužinaa penisa u punoj erekciji kod bijelih je muškarca (u koje se ubrajaju i svi Europljani, a Hrvati nisu iznimka) 13,7 centimetara, dok je prosječna dužina u mirovanju 7,4 centimetra. Kad govorimo o tome koliko je veličina bitna ženama, jedno je nizozemsko istraživanje pokazalo kako tek 1 posto ispitanica misli da je „vrlo bitna", dok 20 posto tvrdi da je „bitna". 22 posto žena s druge strane tvrdi da veličina „nije nimalo bitna", dok njih 55 posto misli da jednostavno „nije bitna". Ista je studija pokazala kako tek trećina ispitanica tvrdi da je obujam penisa presudan.

3. Kondomi i strast

Jedna od najčešće korištenih isprika muškaraca koji ne žele staviti kondom prije odnosa jest upravo ta da im „gumica" znatno smanjuje doživljaj i oduzima cijeloj stvari onaj prijeko potrebni žar. Velika britanska studija provedena na gotovo 10 tisuća parova pokazala je kako ne postoji bitna razlika između seksa s kondomom i onog bez njega. S druge strane, kondom je apsolutno najpouzdanija i najpotpunija zaštita od spolnih bolesti i neželjene trudnoće.

4. Zadovoljavanje partnerice

Iako je orgazam uglavnom poželjan rezultat dobrog seksualnog odnosa, studije seksualnog zadovoljstva u žena pokazale su kako žene stavljaju orgazam tek na četvrto mjesto po važnosti kad je dobar seks u pitanju. Prva tri mjesta ženama čine stras, povezanost s partnerom i osjećaj uzbuđenja. Ipak, ovo nipošto ne smijete shvatiti kao dozvolu da u seksu mislite isključivo na vlastito zadovoljstvo - orgazam je važan dio dobrog odnosa i vaša je „dužnost" da ga barem povremeno priuštite vašoj partnerici.

5. Preuranjena ejakulacija

Preuranjena je ejakulacija najčešći oblik seksualne disfunkcije u muškaraca, a događa se kod 30 posto muškaraca svih dobnih skupina. Iako je „preuranjena" vrlo subjektivan pojam, većina stručnjaka smatra preuranjenom ejakulaciju koja se dogodi u prve dvije minute vaginalne penetracije. Postoji nekoliko načina da ublažite ovu ponekad neugodnu pojavu. Možete uzimati lijekove ili vježbati mišiće u penisu stiskanjem i otpuštanjem. Isto tako, nošenje kondoma produžit će vrijeme potrebno za dostizanje ejakulacije, a isti će učinak imati i češći spolni odnosi.

6. Erektilna disfunkcija

Nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije povremeno se događa svakom muškarcu, a predstavlja problem tek ukoliko se to događa u 50 posto slučajeva ili češće. Najčešći uzrok „normalnoj" erektilnoj disfunkciji jesu stres, umor i pretjerana konzumacija alkohola. Istraživanja su, s druge strane, pokazala kako umjerena količina alkohola nema nikakvog učinka na mušku potenciju. Ipak, ukoliko koristite bilo kakve lijekove za postizanje erekcije, svakako razgovarajte sa svojim liječnikom ukoliko mislite konzumirati alkohol.

29.05.2012. 22:42:00
http://metro-portal.hr/najveci-muski-kompleksi-u-seksu/71467/