Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2010. 11:31:04
GRAND PRIX

Najveće nezgode u 54 godina Eurosonga

POGLEDAJTE VIDEO - Eurosong 1969. imao je čak četiri pobjednika jer su četiri zemlje imale jednak broj bodova

(Lys Assia, prva pobjednica iz 1956. i Dima Bilan pobjednik 2008.)

U Oslu će se 20. svibnja održati 55. izdanje Eurosonga. Vrijeme je da se prisjetimo simpatičnih nezgoda proteklih godina.

Četiri pobjednika

Eurosong 1969. imao je čak četiri pobjednika jer su četiri zemlje imale jednak broj bodova. Pored španjolske pjevačice Salome, prvo mjesto osvojili su Nizozemci, Francuzi i Britanci. Publika je ostala zbunjena, a organizatori su nakon toga promijenili bodovni sustav kako se događaj ne bi ponovio.

Namještanje rezultata?

Esther Ofarim je 1963. već počela slaviti svoju pobjedu za Švicarsku kad je stigla vijest da su se norveški suci odlučili na promjenu svoje raspodjele bodova. Novi bodovi bili su potpuno drugađije raspoređeni od prvotnih te je na kraju pobjedu slavila Danska s pjesmom Dansevise.

Pad

Transseksualna izraelska pjevačica Dana International se na Eurosongu u Jerzualemu 1999. popiknula na pozornici i pala prilikom dodjele nagrade. Teški pokal doslovno ju je oborio s nogu te je izgubila ravnotežu i završila na podu pred kamerama.

Tinejdžerka

Najmlađa pobjednica svih vremena je 13-godišnja Belgijska Sandra Kim. Međutim, uspostavilo se da je Kim 1986. varala prilikom navođenja svog datuma rođenja u prijavi kako bi organizatori mislili da je tri godine starija.

Gaćice

Švedska voditeljica Lill Lindfors "izgubila" je 1985. na pozornici haljinu što je na trenutak šokiralo milijunsku publiku u dvorani i pred malim ekranima. Ispod haljine je osvanulo bijelo donje rublje, a na kraju se uspostavilo da je gubitak haljine od samog početka bio predviđen u scenariju.


21.05.2010. 11:31:04
http://metro-portal.hr/najvece-nezgode-u-54-godina-eurosonga/40560/