Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2017. 15:01:00
MA DA?

Najveća opasnost iz Sjeverne Koreje su - hakeri

Prema riječima John Kellyja, Kim Jong Un bi se prije mogao odlučiti da SAD napadne svojom "vojskom hakera" nego tradicionalnijim arsenalom

Hakeri opasniji od bojevih glava
Hakeri opasniji od bojevih glava (Shutterstock)

Američki ministar domovinske sigurnosti, John Kelly, smatra da najveća opasnost iz Sjeverne Koreje nisu rakete, već cyber napadi

U posljednje vrijeme su znatno porasle tenzije između Pyongyanga iWashingtona, pa su jedna i druga strana prijetile da su spremne upotrijebiti oružanu silu. No, prema riječima John Kellyja, Kim Jong Un bi se prije mogao odlučiti da SAD napadne svojom "vojskom hakera" nego tradicionalnijim arsenalom. 

Čini se da su vojni stručnjaci SAD-a to prepoznali kao glavnu prijetnju za nacionalnu sigurnost koja dolazi sa sjevernokorejske strane. Smatraju da su informatički stručnjaci Sjeverne Koreje itekako sposobni ugroziti američke sigurnosne sustave, što je već pokazao hakerski napad na Sony Pictures Entertainment 2014., za kojega se smatra da su ga izvršili sjevernokorejski hakeri.

Već je i bivši američki predsjednik, Barack Obama, izjavio prošle godine da sjevernokorejski i iranski hakeri predstavljaju veliku prijetnju američkim sustavima. 

17.04.2017. 15:01:00
http://metro-portal.hr/najveca-opasnost-iz-sjeverne-koreje-su-hakeri/104378/