Metro-portal.hr

objavljeno 17.10.2013. 16:09:00
EH, DA ...

Najstresniji poslovi koji vode u depresiju

Ako radite neki od ovih poslova, znajte da vam prijeti velik stres i mogućnost padanja u depresiju, pa pokušajte to unaprijed spriječiti

Rad sa starijim ljudima je težak i lako vodi u depresiju
Rad sa starijim ljudima je težak i lako vodi u depresiju (Arhiva)

Moderno doba stresnije je vjerojatnije nego i jedno drugo do sada, a čak i u tako sumanutom okruženju postoje neki poslovi koje treba izdvojiti kao najstresnije prema mišljenjima stručnjaka.

Ukratko, ako radite nešto od navedenog, hitno pronađite neki hobi ili ispušni ventil kako ne biste podlegli stresu i pali u depresiju.

Lista počinje s radom u domovima za starije i nemoćne i nezbrinutu djecu, jer je izuzetno stresan zbog zahtjevnosti ljudi na koje pazite, a rad s djecom je posebno težak jer nam njihov život pokazuje svu nepravednost svijeta oko nas i lako nas može odvesti u depresiju.

Drugo je mjesto pripalo konobarima u restoranu, koji po definiciji nemaju baš neku plaću, a cijeli dan im netko sjedi na glavi i govori što treba raditi, pa kad se na to nadovežu i bahati i negodni posjetitelji, život im stvano nije lagan.

Ni socijalnim radnicima ne cvjeta cvijeće na radnom mjestu, jer prolaziti tolike obiteljske drame svakoga dana jednostavno nije moguće bez velikog stresa, a bespomoćnost i tromost sustava u kojem rade također može odvesti u depresiju.

Svi koji rade u zdravstvu, od medicinskih sestara i terapeuta do liječnika rade jako stesan posao koji zahtijeva puno odricanja, izuzetno neuredan privatni život i maksimalnu koncentraciju na poslu, uz nevjerojatno veliku odgovornost za ljudske živote.

Vjerovali ili ne, na toj listi smo i mi, novinari, plasirani prilično visoko, zajedno s piscima, zabavljačima i umjetnicima jer, ma kakvo vi mišljenje imali o nama, moramo biti kreativni, imamo posao bez radnog vremena, a honorari koji ne stižu na vrijeme lako vode u depresiju, a da ne govorimo o neurednom načinu života.

Sve u svemu, djeco draga, pazite u koje škole idete i što studirate ...

17.10.2013. 16:09:00
http://metro-portal.hr/najstresniji-poslovi-koji-vode-u-depresiju/81115/