Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2014. 13:36:00
NEVJEROJATNO

Najprljavija mjesta u domu

Ako ste veselo oribali kadu i WC školjku i obrisali ostatak kuće misleći kako je kuća sad čista, moramo vas obavijestiti da griješite

Slavine su užasno prljave
Slavine su užasno prljave (Arhiva)

Čistoća je i više od pola zdravlja, a u zadnje vrijeme smo u reklamama obasuti porukama o prljavštini u našem domu, no, ako mislite da pretjeruju, varete se - zapravo je situacija još i gora.

Najčešću pažnju kod čišćenja poklanjamo mjestima za koja mislimo da su najprljavija i njima posvećujemo puno vremena i truda, kao što su WC i kupaonica. Ipak, najgoru ćete prljavštinu zapravo pronaći na drugom mjestu - u kuhinji.

Kuhinjska spužvica, onu kojom perete posuđe iz kojeg nakon toga veselo jedete, najveći je rasadnik bakterija koji bi svaki dan trebalo dezinficirati u mikrovalnoj pećnici kako biste situaciju vratili pod kontrolu.

Druga najprljavija stvar u kući je - čaša za četkice za zube, dok je na trećem mjestu zdjela za hranu kućnih ljubimaca.

Spremnik za vodu u kuhalu kojim zagrijavate vodu za kavu ili čaj često je prepun kamenca koji je pravi magnet za bakterije, pa je jako pametno redovito čistiti kuhalo alkoholnim octom.

Slavine su sljedeći rasadnik bakterija, jer ih prvo dodirujemo prljavim rukama, nakon toga opranim na koje vratimo dobar dio bakterije, a kako je stalno vlažna, bakterije se mogu nesmetano razmnožavati.

Za kraj - obavezno treba imati dvije daske za rezanje, jednu koja će biti samo za meso i koja se treba redovito prati u perilici ili dobro izribati octom.

29.05.2014. 13:36:00
http://metro-portal.hr/najprljavija-mjesta-u-domu/85303/